hirdetés

Barcelonában mutatkoztak be a magyar borok

2016. április 7-én zárta kapuit a 8. IWINETC (International Wine Tourism Conference), vagyis a Nemzetközi Borturisztikai Konferencia Barcelonában.

hirdetés

A három napos rendezvény első két napján 20 érdekfeszítő előadást lehetett hallgatni többek között a borvilág régi-új desztinációiról, például Indiáról, Görögországról, Romániáról, a katalán kézműves sörökről, a social media új kihívásairól és természetesen a cavakról.

Magyarországot két cég is képviselte előadással. A Wine a’More Travel Utazási Iroda Tokaj-bemutatóval és tokaji borok kóstolójával kápráztatta el a közönséget, melyet a Magyar Turizmus Zrt. és a borászatok is támogattak. A lehetőségek ezernyi tárházát bemutató előadás telt házas volt, mely után a résztvevők a Szent Tamás Pince, az Oremus Pince, a Holdvölgy Pincészet és a Tokaj Kereskedőház száraz, késői szüretelésű és aszú boraival ismerkedhettek meg. Emellett a Taste Hungary Kft. borturisztikáról tartott előadást.

A konferenciát B2B workshop követte, melyen a résztvevők személyesen cserélhettek egymással információt.
A rendezvényen több mint 45 országból közel 300 borturisztikában érdekelt cég képviseltette magát.

A rendezvény fő támogatója, a Katalán Idegenforgalmi Hivatal mindent megtett a résztvevők kényelméért, és azért, hogy nemzeti italuk, a cava ismertségét és presztízsét növelje. Ennek érdekében több pincészet is bemutatkozott a legnagyobbaktól - mint a Freixenet vagy a Torres - a kisebbekig, mint a Llopart vagy a Villafranca. Penedes és környéke tökéletes célpont azoknak a turistáknak, akik a bort nem csak a gasztronómiával, de a kultúrával, a történelemmel és az aktív kikapcsolódással akarják ötvözni.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk