hirdetés
hirdetés

Ciprus oroszok és ukránok híján a zöldeket célozza

Az orosz-ukrán háború komoly hatással van a turizmusra, különösen igaz ez Ciprusra, mely jól ismerten népszerű az ukrán és orosz utazók között. Most a teljes beutazó turisták közel egynegyedét elveszítette az ország, az ukrán és orosz vendégek száma gyakorlatilag nulla.

hirdetés

Az orosz és ukrán turisták elmaradása hatalmas gazdasági károkat okoz Ciprus turizmusának, egyes becslések szerint a veszteség 655 millió euróra tehető. Az ország éppen ezért keresi a lehetőségeket, hogy az idegenforgalmat a tengerpart mellett más régióban is fejleszteni tudják - írja a Roadster.

Depositphotos
Depositphotos

Ennek az egyik kezdeményezése a “Színes falvak”, amely címet azok a települések nyerhetik el, amelyek magas fenntarthatósági szinttel, természeti szépséggel és egyéb erőforrásokkal rendelkeznek. Közéjük tartozik Laneia, Vouni és Arsos, melyek mindegyike az elmúlt évben népszerűbbé vált a turisták körében. 

Összességében véve Ciprus sikeres turisztikai évet zárt 2022-ben, hiszen a beutazók száma 60 százalékkal haladta meg a 2021-es szintet. Sőt, az ország turizmusa most újabb lendületet is kaphat, mivel Paphos elnyerte az Európai Unió intelligens turizmusának fővárosa címet 2023-ra, így komoly támogatásra számíthatnak az új, fenntartható turisztikai gyakorlatok kialakításának terén.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk