hirdetés
hirdetés

Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk

Június 1-től feloldják a beutazási korlátozásokat a mediterrán szigetországba, így a turisták olyan feltételekkel utazhatnak, mint a járvány előtt.

hirdetés

A mai naptól tehát a ciprusi határt átlépőktől nem kérnek sem oltottságot, sem a betegség átvészeltségét igazoló dokumentumot, sem pedig negatív Covid-19 tesztet- írja a Washington Post.

Június 1-jétől a maszkviselés kötelezettségét is eltörlik beltéren, beleértve a repülőteret is, csak a kórházakban és az egészségügyi intézményekben kötelező még viselni.

A szigetország, amely GDP-jének 10 százalékát a turizmus adja, reméli, hogy az emberekben mára már olthatatlanná vált utazási vágy segít gyors ütemben helyreállítani az ágazat régi teljesítményét, jóllehet, az orosz és ukrán nyaralók elmaradása nehezíti a kilábalást.

Yiannis Karousos, közlekedési miniszter szerint májusban több mint 45 százalékkal lehetett több a vendégforgalom Cipruson, mint 2019 májusában, amely minden korábbi eredményt felülmúlt. A korábban tervezett járatkapacitásokat és a légiutas-forgalmat egyaránt túl fogják szárnyalni - mutatott rá a tárcavezető.

Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk