hirdetés
hirdetés

Extrém kicsi a repülőn fertőződés esélye

Természetesen koronavírussal - derült ki a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének szakmai webináriumán.

hirdetés

Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője elmondta, a jelenlegi léptékeket jól jelzi, hogy míg a Lufthansa Csoport tavaly 178 járatot üzemeltetett Budapestről, illetve Budapestre, jelenleg heti 25 járatot közlekedtet. „Ezek kihasználtsága azonban felülmúlja a várakozásainkat. A gépek kihasználtsága viszont még lehetővé teszi a másfél méteres távolság tartását. Fontos tény, amit a legtöbb utas talán nem tud, vagy nem hisz el, hogy a sebészeti műtőkben alkalmazott légszűrőknek köszönhetően többek között a Lufthansa Csoport gépein a kabin levegője tisztább mint a földön a repülőgép mellett. Ami azt is jelenti, hogy a repülőn COVID 19-cel történő megfertőződés veszélye extrém kicsi. Antal Gábor azt is kiemelte, hogy a maszk viselése továbbra is kötelező lesz, mivel az önmagában hatékonyabb eszköz mint a távolságtartás. A Lufthansa Csoport arra számít, hogy szeptembertől tér vissza számottevően a reptéri utasforgalom elsősorban európai viszonylatokban, a tengerentúli desztinációkban még később. Lassú visszatérésre készül a társaság, amelynek figyelembe kell vennie az egyes országok beutazási szabályait is.

 

„A német turizmus számára rekordév a tavalyi, és az idei is az lett volna. 2019-ben több mint 850 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak Németországban. A DZT gyorsan reagált a válsághelyzetre, azonnal kijött a maga Maradj otthon! kampányával és most már az újraindítást reklámozó nemzetközi kampánya fut. Virtuálisan, de idén is megrendezték a nagymúltú német beutaztató vásárt, a GTM-et több mint 160 résztvevővel. Magyarországról 16 iroda vett részt. Az októberi és novemberi nagylétszámú rendezvényeket, amilyen például az Oktoberfest idén nem rendezik meg, a legközelebbi megtartható nemzetközi vonzerejű események a világhírű adventi vásárok lesznek” – mondta el Czeiszing Miklós a DZT képviseletvezetője. A szakember szerint az egyéni autós utazás fog leghamarabb magához térni Németországban, valamint a természetközeli turizmus. Azt követő lépésekként a városi turizmus és rendezvényturizmus térhet ismét magához. A szakember 2020-ra az európai vendégéjszakák esetében 45, a tengerentúliakéban 65 százalékos visszaesést prognosztizál. A képviseletvezető szerint teljesen újra kell építeni az ország idegenforgalmát, amely várhatóan csak 2023-ra éri el a tavalyi szintet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai