hirdetés
hirdetés

Gyorsvasúton jöhetnek a szerb turisták Budapestre

November 17-én rendezték meg a – ma már hagyományosnak mondható – Magyar Prémium Turizmus Napot Szerbiában.

hirdetés

A belgrádi Hotel Metropol Palace-ban megrendezett szakmai nap és üzletember-találkozó célja a hazai turisztikai kis- és középvállalkozások szakmai kapcsolatépítése volt. A közel 120 turisztikai szakember részvételével zajló eseményen jelen volt Dr. Győri Lukrécia szerb turisztikai államtitkár, illetve a YUTA (szerb utazási irodák szövetsége) elnöke, a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal és a Belgrádi Turisztikai Hivatal képviselői, valamint a Belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója, Dezső János is.

Dr. Pintér Attila, Magyarország nemrégiben kinevezett belgrádi nagykövete nyitóbeszédében kiemelte a két ország közötti kiemelkedően jó gazdasági és politikai kapcsolatokat, illetve megerősítette a hírt a Belgrád-Budapest között létesítendő gyorsvasúti kapcsolat létrehozásáról és az újabb határátkelőhelyek nyitásáról, amelyek a turizmus kétoldalú élénkítését szolgálhatják.

Forrás: MT Zrt.
Forrás: MT Zrt.

Kincses Márk, az MT Zrt. délszláv piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere inspiratív előadásban mutatta be hazánk turisztikai újdonságait, és a szerb partnerirodák számára adott ötleteket a piacban rejlő lehetőségek jobb kihasználására. Így a már jól bevezetett Budapest és a legismertebb dél-alföldi fürdők mellett a résztvevők új létesítményeket is megismerhettek. Szó esett a Balatonról, mint az Ochridi-tó kiváló alternatívájáról is.

A budapesti és a dél-alföldi régió mellett Harkány és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed kiállítóival markánsan képviseltette magát a dél-dunántúli turisztikai régió is.

A rendezvényt állófogadás zárta, amelyen a magyar mesterszakács által készített finom fogások osztatlan sikert arattak. Az ételek mellé magyar borokat és pezsgőt kínáltak, illetve a Szamos Marcipán kiváló bonbonjait is volt alkalmuk kóstolni.

A szervezők ezúton is külön köszönetet mondanak a megjelent társkiállítóknak és a belgrádi Hungarikum Centarnak. A társaság reményei szerint a szerb vendégéjszakák számában az év első nyolc hónapjában tapasztalható 5,8%-os növekedés a partnerek együttműködésével fenntartható marad és újabb rekordévet zárhatunk. A Magyar Turizmus Zrt. év végi online forgalomélénkítő kampánnyal segíti e cél megvalósulását decemberben, illetve már várja társkiállítók jelentkezését a 2015 februári ITF Beograd turisztikai szakvásárra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai