hirdetés
hirdetés

A Galapagos-szigetekkel és az Emirátusokkal újít a Royal Caribbean

Új, 6000 főt befogadni képes óriáshajót állít forgalomba jövőre a Royal Caribbean Cruise Line, ugyanakkor az úti célok köre is bővül például a Galapagos-szigetekkel és Dubajjal. 

hirdetés

A Royal Caribbean Cruise Line hajótársaság bemutatta 2016/2017 évi magyar nyelvű katalógusait, valamint a jövőben várható újdonságokat. 

A Royal Caribbean Cruise Line mára a világ egyik legnagyobb hajótársaságáva nőtte ki magát, több mint 290 úti céllal büszkélkedhet. A cégcsoport tagja a Royal Caribbean International, a Celebrity Cruises és az Azamara Club Cruises is, melyek mind egyedi koncepcióra épülnek. A három flotta ajánlatait a magyar Tengerjáró Utazási Iroda munkatársai ismertették a jelenlévőkkel.

Prezentáció
Prezentáció

Azamara Club Cruises

A Royal Caribbean Cruises hajótársaság legkisebb és egyben legexkluzívabb flottája az Azamara Club Cruises két hajója, az Azamara Journey és az Azamara Quest. A legkisebb, de talán mégis a legjobbnak mondható flotta két kisebb, ötcsillagos butikhajóval rendelkezik, mely olyan egzotikus desztinációkat is megcéloz, ahova a nagyobb hajók nem tudnak eljutni.

A hajókat 2016-ban teljes körűen felújítják: a lakosztályokat és a fürdőszobákat bővítik, a közösségi tereket újrabútorozzák, napközben különböző borokat és tapasokat szolgálnak fel, este pedig nyitott étterem és medencés grillparti várja majd a vendégeket. Akik az erkélyen szeretnének élvezni a luxust és a jacuzzit, ők a két új spa-lakosztály szolgáltatásait vehetik igénybe. Az eddigi ötcsillagos luxusszolgáltatások mellé bekerült a more-inclusive szolgáltatás, melyek közül néhányat kiemelve 24 órás szobaszervíz, inasszolgálat a lakosztályokban és transzferbusz a kikötőbe várja az utasokat.

Az Azamara flottái nyáron Európában, télen pedig Dél-Amerikában és Ázsiában hajóznak. A kis hajók hosszabb útvonalakra és nagyobb városokba mennek, ahol akár két-három napot is tartózkodnak, hogy az utasok jobban megismerhessék a városokat. Idén az útvonalakat is bővítették, már Ausztráliát és Új-Zélandot is felfedezhetik a télen nyaralók, 2017-től a Seychelle-szigetek és a Maldív-szigetek, illetve 2018-tól Sydney és London is az állomások között lesz.

A Royal Caribbean Cruises plakátja
A Royal Caribbean Cruises plakátja

Celebrity Cruises

A Celebrity Cruises flottája 11 hajóból áll, amelyet négy osztályba sorolnak. Ezek között több új hajó is szerepel, melyek egyedülálló különlegességei a közel negyed hektáros zöldellő pázsit, vagy az AquaClass luxuskabinok, de már tervezik a legújabb hajócsaládokat is.

A legújabb, Celebrity Xpedition nevű hajó a kalandos utazásokat kedvelők számára ideális, mivel ez a legkisebb, 92 fős hajó, amely az érintetlen Galápagos-szigetekre hajózik.

2016-ban új kikötővárosok és desztinációk kapcsolódnak az útvonalakhoz, mint például Dubaj vagy Abu-Dzabi. A menetrend tervezésénél a népszerű események időpontjait is figyelembe veszik, hogy az utasok még több élményben részesülhessenek. Ilyen a Cannes-i filmfesztivál, a riói karnevál vagy a British Open golfmérkőzés. Komplett csomagokkal (szállás, transzfer, idegenvezetés) és úgynevezett Cruise túrákkal is bővült a kínálat, amelyek a hajóutak előtt vagy után történő, pár napos szárazföldi kirándulások.

A fedélzeten extra spa-szolgáltatások, esti showműsorok és jégbár várja a felnőtteket, a gyerekeket pedig a nekik szervezett játákok és vetélkedők foglalják le.

Royal Caribbean International

A Royal Caribbean International flottája a világ legnagyobb és legmodernebb óceánjáróiból állnak, a 2016-os év két új hajója az Ovation of the Seas és a Harmony of the Seas. Az Ovation tavasztól Ázsiában, a Harmony pedig nyártól Európában fog leginkább tartózkodni. A Harmony a világ legnagyobb hajója lesz, amely 5000-6000 utast fog tudni elszállásolni, emellett három nagy és egy "szupercsúszdát" is terveztek rá.

Az Oasis of the Seas nevű hajón újdonság a kilencemeletnyi magasságban található drótkötélpálya. A szórakozást robotbár, színház, zenés-táncos elődások, artistaprogramok fokozzák. A Quantum of the Seas számos ingyenes szolgáltatást nyújt az utasoknak, ilyen a szabadesés-szimulátor, a szörfpálya, a mászófal, a boxring vagy a 360 fokos panorámát kínáló, gyémánt alakú North Star kilátó.

Quantum of the Seas
Quantum of the Seas


A Splendour of the Seas Santorini szigeténél (Forrás: Facebook / Royal Caribbean International)
A Splendour of the Seas Santorini szigeténél (Forrás: Facebook / Royal Caribbean International)

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk