hirdetés
hirdetés

Karanténban síelni?

Ausztriában, január 10-ig, minden bizonnyal.

hirdetés

Sajtóinformációk szerint az osztrák kormány, engedve a nemzetközi nyomásnak, még az ünnepek előtt szigorú karantén-kötelezettséget tervez bevezetni a határokon belépők számára. Így kívánják egy lehetséges harmadik fertőzési hullám kialakulását megakadályozni, adja hírül a GD Consulting osztrák szakportál.

A karácsonyi szünetet megelőző napoktól egészen az ortodox karácsony végig: 2021 január 10-ig az Ausztriába belépőkre, illetve visszatérőkre - a tervek szerint - 10 napos karantén vár.

Ennek megfelelőn megerősített ellenőrzések várhatóak valamennyi határátkelőhelyen és a repülőtereken. A karanténból negatív teszteredménnyel legkorábban 5 nap múlva lehetne „szabadulni” a sajtóba kiszivárgott tervek szerint.

A beutazási korlátozást minden olyan országból érkező utazóra kiterjesztik, ahol a koronavírus fertőzöttség mértéke 100 ezer lakosra vetítve meghaladja a 100 főt.

Ezzel gyakorlatilag Ausztria valamennyi szomszédja, így hazánkból belépők is ki lesznek téve a korlátozó intézkedéseknek. (Egy ausztriai síelés szélsőséges esetben így akár 20 napos karantént is jelenthet egy magyar síelőnek, hiszen Magyarországra visszatérve a jelenlegi szabályok szerint szintén elkülönítés vár az utazókra).

Mint arról korábban beszámolt a hírportál, Sebastian Kurz osztrák kancellár az elmúlt hétvégi sajtónyilatkozatai alapján már hűteni igyekezett a várakozásokat, hogy az előzetesen december 6-ig meghirdetett 'lockdown hard' egy csapásra véget érne. „Még hosszú hetekig, hónapokig együtt kell élnünk bizonyos korlátozásokkal” - hangsúlyozta a Kleine Zeitung-nak adott adventi interjújában.

A járványügyi korlátozások időzítésével és részleteivel kapcsolatban várhatóan a szerdai, december 2-ai ülésén dönt majd a szövetségi kormány.

További információ ITT.

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk