hirdetés
hirdetés

Leáll a légiközlekedés az EU és hét afrikai ország között

FRISSÍTVE Felfüggesztik a légi összeköttetést az Afrika déli részén található országokkal az Európai Unió (EU) tagállamai a nemrég Dél-Afrikában kimutatott új koronavírus-variáns miatt.

hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben el is keresztelte a minden eddiginél több mutációval rendelkező B.1.1.529-es számú koronavírust: az omikron nevet kapta, és rögtön aggasztónak is minősítette a szervezet, adja hírül az euronews.com portál.

Az uniós tagállamok a következő dél-afrikai régió országokkal függesztik fel a légi összeköttetésT: Botswana, Szváziföld, Lesothó, Mozambik, Namíbia, Dél-Afrikal és Zimbabwe.

pixabay.com
pixabay.com
 

Az ok a nemrég Dél-Afrikában felfedezett új koronavírus-variáns, amely minden eddiginél több mutációval rendelkezik.

x x x

Szombaton megjelent a Magyar Közlönyben a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak, adta hírül az MTI.

A hétfőtől hatályba lépő szabályozás ugyanarra a hét országra terjed ki, amely az EU listáján is szerepel.
A kormányrendelet alapján a térségből érkező magyarok Magyarország területére belépve egészségügyi vizsgálaton eshetnek át és ha koronavírus gyanúja merül fel, kijelölt vagy - ha az nem jelent kockázatot - hatósági házi karanténba kerülnek. Azonban akkor is 14 napos hatósági házi karanténba kerülnek a térségből érkező magyarok, ha az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg a fertőzés gyanúját.
Ezekből az országokból nem magyar állampolgárok nem léphetnek be, csak meghatározott esetekben, ha azt a rendőrség engedélyezi, például azért, mert az illető bírósági hatósági eljárás résztvevője.  

 

 

(forrás: Euronews / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk