hirdetés
hirdetés

Mi már tudjuk, melyik Európa legjobb turisztikai attrakciója

Idén nem az Eiffel-torony, nem az Akropolisz, de nem is a Buckingham palota az első számú attrakció Európában. Ön ismeri a nyertest?

hirdetés

2012-es nyitása óta egyre magasabbra szökik az Észak-Írországban található, Titanic Belfast névre hallgató létesítmény népszerűsége, amely ma már a világ minden részéről vonzza a turistákat. Legutóbb pedig olyan elismerésben részesült, amelynek következtében várhatóan még többen érdeklődni fognak iránta: a World Travel Awards „európai turisztikai attrakció” kategóriájának első helyezettje lett, maga mögé utasítva többek között a párizsi Eiffel-tornyot, a londoni Buckingham palotát, a római Colosseumot vagy a barcelonai Sagrada Famíliát. A World Travel Awards korábbi európai nyertesei turisztikai attrakció kategóriában egyébként tavaly a dublini Guinness Storehouse, 2014-ben az athéni Akropolisz, 2013-ban az Eiffel-torony, 2012-ben pedig a London Eye volt. A mostani első helyezéssel a Titanic Belfast így a világ nyolc vezető turisztikai attrakciója közé került idén. A World Travel Awards megmérettetésén külön voksolhatnak a turisztikai szakemberek és a többi szavazó.

Forrás: Facebook / Titanic Belfast
Forrás: Facebook / Titanic Belfast


Forrás: Facebook / Titanic Belfast
Forrás: Facebook / Titanic Belfast


Forrás: Facebook / Titanic Belfast
Forrás: Facebook / Titanic Belfast


Kabinreplikák és vezetett séták

A Belfast központjának közelében, a régi kikötő területén épített, egyedi architektúrájú látogatóközpont négy hajóorrt ábrázoló, csillag formájú, hatszintes, csillogó alumíniumlemezekkel borított épület. Itt láthatók többek között az egykori balsorsú hajó kabinjainak replikái, történelmi és művészeti kiállítások, amelyeket megtekintve a látogatók megismerhetik például a Titanic szerkezeti felépítését és pontos képet kaphatnak a hajó első – és egyetlen – útjáról. Emellett a turisták a Titanic Belfast idegenvezetőivel tehetnek vezetett sétákat abban a kikötőben, ahol a hajót építették.Ki nyeri a világversenyt?

A végső megmérettetés azonban még hátravan, vagyis, hogy melyik lesz a világ legjobb turisztikai attrakciója. A Titanic Belfastnak idén olyan versenytársai vannak, mint például a perui Machu Picchu, a tanzániai Kilimandzsáró vagy az Abu Dhabiban található Ferrari World. 2015 nyertese nem más volt, mint a Las Vegas Strip, vagyis a Las Vegas Boulevard déli szakaszának közel 7 km-es szakasza, amely idén is versenyben van a címért.

A World Travel Awards szavazásán bárki részt vehet, voksolni regisztrációt követően ide kattintva lehet október 24-ig.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk