hirdetés
hirdetés

Most kiderül, mely napokon érdemes hajós utat foglalni!

Aki a megfelelő időpontban bukkol, akár 71 százalékot is megtakaríthat.

hirdetés

Ez derült ki a hajós utakra szakosodott, mesterséges intelligenicát alkalmazó metakereső, a Cruisewatch.com legújabb tanulmányából.

A portál tavaly 18 983 hajós utat vizsgált adott régiókból való indulással és meglepő trendet tárt fel: a programok kezdetének közeledtével óriási szórás alakul ki az árak tekintetében. Vannak régiók, ahol akár 71 százalékkal is csökkennek az árak. Azt azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a régiók árai egész évben komoly eltéréseket mutatnak, mert vannak olcsóbb és drágább úti célok.

Az 1,8 millió adatot elemző Cruisewatch.com szerint a világ 15 tengerjáró hajózásnak otthont adó régiójába az indulás előtti 75 és 55 nap közötti időszakban foglalhatók a legolcsóbb utak. Ezek között szerepel Észak-Amerika (71%), a Közel-Kelet (64%), Dél-Amerika (56%), és Dél-Európa (59%).

"Ha az utasoknak nem fontos, hogy milyen kabinba kerülnek, az ár viszont annál inkább, a last minute foglalást nekik találták ki" - hangsúlyozza Markus Stumpe a Cruisewatch társalapítója. Hawaii tipikusan egy ilyen last minute úti cél, ahová 61 %-os megtakarítással is el lehet jutni, ha az ember kevesebb mint 3 héttel az indulás előtt foglal. A másik kedvenc ebből a szempontból Mexikó, ahová 32 nappal korábban érdemes foglalni az eredeti árnál 46 %-kal olcsóbban.

Az USA lakosságának közkedvelt választása, a Karib-térség. Itt 51 %-ot lehet megspórolni ha az indulás előtt körülbelül 59 nappal foglalunk. A közeli Bermudákon 51 nappal előtte 46 %-kal fizetünk kevesebbet. Aki hamarabb képes döntéseket hozni a nyaralását illetően, választhatja az egész évben stabilabb árakat kínáló úti célokat. De 85 nappal az indulás előtt ott is adnak kedvezményeket például Ausztráliába (-35%), a Csendes-óceáni térségbe (-27 %) és Alaszkába (-19 %).

És vannak olyan régiók is, ahol elég sok ideje van dönteni az utasnak és még jó árakat is kaphat: Észak-Európában 45 %-kal alacsonyabbat 70 nappal az indulás előtt, a Galapagosz-szigetekre 39 %-kal kedvezőbbet 79 nappal korábban, és a transzatlanti térségbe 41 %-kal olcsóbbat 73 nappal az indulást megelőzően.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai