hirdetés
hirdetés

Nem csalás, nem ámítás: 669 Ft-ért oda-vissza Izraelbe

A Ryanair rendszerhibájának köszönhetően a közelmúltban egy rövid ideig 669 forintért lehetett retúr repülőjegyet vásárolni Business Plus osztályon Eilatba, az Ovda repülőtérre. Munkatársunk lecsapott a lehetőségre.

hirdetés

Ahogy már mi is írtunk róla, több internetes utazóblogger is felhívja a közönség figyelmét az időről időre az online foglalási rendszereken rövid ideig elérhető, téves adatbevitelből eredő olcsó repülőjegyekre. Ezeket az ultraalacsony, hibás árakat error fare-eknek nevezi a szakmai közvélemény. 2016 végén a Ryanair fapados légitársaság árazta el Business Plus jegyeit Budapestről Izrael üdülővárosába, a Vörös-tenger északi csücskében fekvő Eilatba.

A Business Plus csomag 20 kilogrammos feladott poggyászt, az indulás előtt akár egy nappal történő járatmódosítást, ingyenes becsekkolást és elsőbbségi beszállást tartalmaz, amin van még mit javítania a légitársaságnak: az elsőbbségi beszállítás előnyét egyedül az ellenőrző kapunál lehetett tapasztalni, a becsekkolásnál majdnem egy órát kellett várni, és a repülőgépre való felszállásnál sem számított, hogy milyen jeggyel rendelkezik az utas. Egy 32.211 Ft-os normál árú jegyhez képest a Business Plus 53.819 Ft-ba kerül a Budapest-Eilat útvonalon.

A jegy ára
A jegy ára

Az utazási idő bő 3 óra 20 perc. A Ryanair az Ovda repülőtérre szállítja az utasait, ahonnan a város 40 perces transzferrel érhető el. Jelenleg is építik az Eilattól 20 percre fekvő nemzetközi repülőteret, ami helyi információk szerint év végén nyitja majd meg kapuit. Ezután Ovdán megszűnik az utasforgalom, és a létesítmény katonai repülőtérként fog tovább üzemelni.

Eilat igazi, képeslapra illő üdülőparadicsom. A tengervíz kristálytiszta és egész évben 20-25 fok között van a hőmérséklete. A magas sótartalmának köszönhetően gazdag korall- és tengeri élővilággal rendelkezik, így búvárkodásra is alkalmas. A városban a többszintes luxusszállodáktól kezdve az olcsóbb apartmanokig minden árkategóriában foglalhatók szállások.

Található a városban víz alatti obszervatórium, Delfin Reef, ahol természetes környezetükben láthatók a delfinek. Az állatokkal való érintkezés önkéntes alapon történik, a napi egyszeri etetésen kívül nem garantálnak semmit.

Delfin Reef
Delfin Reef

A várostól körülbelül 20 perces autóútra a sivatagban működik tevefarm, ahol lehetőség van teveháton megnézni a naplementét, majd utána elfogyasztani egy beduin stílusú vacsorát.

Eilatból több rövidebb és hosszabb kirándulás is szervezhető. A közelben található a Timna Valley Nemzeti Park és vadrezervátum, ahol a bibliai időkből származó állati leletek találhatók, és szintén közel van a Vörös Kanyon.

Több utazási iroda is szervez egész napos utakat a Holt-tengerhez, Jeruzsálembe, Betlehembe és Tel-Avivba. Eilat rendelkezik belföldi repülőtérrel és autóbuszállomással is, így tömegközlekedéssel is könnyen bejárható majdnem az egész ország.

Eilat partja, a távolban Jordánia hegyei
Eilat partja, a távolban Jordánia hegyei

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk