hirdetés

Nem engednek az osztrák vendéglátósok a teraszfűtésből

Mission 11 címmel energiaspórolási kampányba kezd az osztrák kormány, tiltakozik a vendéglátó szakma- írja a GD Consulting.

hirdetés

Bár Ausztriában az uniós átlaghoz képest magasabb a megújuló energiaforrások aránya, főleg a téli hónapokban nagyobb energiaimportra szorul az osztrák gazdaság is. Az energiával való hatékony bánásmód és a pazarlás elkerülésnek tudatosítása érdekében „Mission 11” szlogennel felvilágosító kampányt indít az osztrák kormány, jelentették be szeptember 12-én sajtótájékoztatón Leonore Gewessler szövetségi klímaügyi- és Martin Kocher szövetségi gazdasági miniszterek. A kampány célja a lakosságban is tudatosítani, hogy apró és nem megterhelő lépésekkel azonnal sok energiát lehet megspórolni.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A stand by üzemmódba helyezett készülékek kikapcsolása, 2 fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet beállítása, rövidebb zuhanyozások, már jelentős mértékben hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez – hangzanak a kampány egyes üzenetei. A bejelentés szerint a „színes és nem konvencionális eszközökkel” operáló felvilágosító kampány mellett rendeleti úton is tervezik szabályozni az energiafogyasztást Ausztriában. A tervezett intézkedések szerint a közintézményekben 19 fokra csökkentenék a szobahőmérsékletet, este 10 után megtiltanák a biztonságos közlekedést közvetlenül nem szolgáló fényforrások, - pl.: reklámfelületek – működtetését.

A vendéglátás területén dolgozó vállalkozások körében felháborodást váltott ki az a tervezet, amely megtiltaná a vendégteraszokon és szabadtéri helyiségekben a hősugárzó használatát. Az osztrák gazdasági kamara (WKO) vendéglátás tagozatának elnöke, Mario Pulker egyenesen no-go-nak nevezte a miniszteri rendelet tervezetét, amely szerintük a vendégforgalom jelentős visszaesésével járna.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk