Nem engednek az osztrák vendéglátósok a teraszfűtésből

Mission 11 címmel energiaspórolási kampányba kezd az osztrák kormány, tiltakozik a vendéglátó szakma- írja a GD Consulting.

Bár Ausztriában az uniós átlaghoz képest magasabb a megújuló energiaforrások aránya, főleg a téli hónapokban nagyobb energiaimportra szorul az osztrák gazdaság is. Az energiával való hatékony bánásmód és a pazarlás elkerülésnek tudatosítása érdekében „Mission 11” szlogennel felvilágosító kampányt indít az osztrák kormány, jelentették be szeptember 12-én sajtótájékoztatón Leonore Gewessler szövetségi klímaügyi- és Martin Kocher szövetségi gazdasági miniszterek. A kampány célja a lakosságban is tudatosítani, hogy apró és nem megterhelő lépésekkel azonnal sok energiát lehet megspórolni.

A stand by üzemmódba helyezett készülékek kikapcsolása, 2 fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet beállítása, rövidebb zuhanyozások, már jelentős mértékben hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez – hangzanak a kampány egyes üzenetei. A bejelentés szerint a „színes és nem konvencionális eszközökkel” operáló felvilágosító kampány mellett rendeleti úton is tervezik szabályozni az energiafogyasztást Ausztriában. A tervezett intézkedések szerint a közintézményekben 19 fokra csökkentenék a szobahőmérsékletet, este 10 után megtiltanák a biztonságos közlekedést közvetlenül nem szolgáló fényforrások, - pl.: reklámfelületek – működtetését.

A vendéglátás területén dolgozó vállalkozások körében felháborodást váltott ki az a tervezet, amely megtiltaná a vendégteraszokon és szabadtéri helyiségekben a hősugárzó használatát. Az osztrák gazdasági kamara (WKO) vendéglátás tagozatának elnöke, Mario Pulker egyenesen no-go-nak nevezte a miniszteri rendelet tervezetét, amely szerintük a vendégforgalom jelentős visszaesésével járna.


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.