hirdetés
hirdetés

Nem vet jó fényt ránk külföldön az új tankolási rend

Az osztrák média is élénk érdeklődéssel kísérte az elmúlt napokban a benzinturizmusnak véget vető magyarországi rendelkezés életbe lépését és következményeit.

hirdetés

Ausztria legnagyobb példányszámú napilapja: a Kronen Zeitung például olvasói helyszíni tudósításai alapján jelentette: „káoszhoz vezetett a sebtében elfogadott” magyar szabályozás, amely „kirekeszti az osztrákokat” a kedvezőbb áron való tankolás lehetőségéből. Hosszú sorok a kutak előtt, ellátási nehézségek és információhiány – ezt a képet festi le a magyar helyzetről a lap tudósítása, írja a GD Consulting.

A Kurier beszámolójában azt emelte ki, hogy a szabályozás ellentétes az EU-s joggal, így a várható jogi következményeket mérlegeli. A megszólított jogi szakértő szerint mindenképpen hosszú időre elhúzódó eljárás várható az ügyben. A közszolgálati ORF ugyancsak a szabályozás uniós jogba történő ütközését emelte ki beszámolójában, valamint a „kaotikus” állapotokra utal a benzinkutaknál, akik bár az idővel versenyt futva próbálnak megfelelni a gyors jogszabályváltozásnak, de nem mindenhol eredményesen. Helyszíni beszámolók alapján az jogszabály életbe lépését követő napon egyes kutaknál osztrákok továbbra is hozzájutottak a nyomott árú üzemanyaghoz.

A tudósításokban közös narratíva, hogy a szabályozás állampolgársági alapon diszkriminál, amely nem egyeztethető össze az egységes belső piac alapelveivel. A die Presse napilap beszámolójában kiemelte, hogy mindkét ausztriai autóklub, az ARBÖ és az ÖAMTC is diszkriminatívnak tartja a magyar szabályozást.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk