hirdetés
hirdetés

Partnereivel ünnepelt a HTZ Magyarországi Képviselete

A Horvát Idegenforgalmi Közösség (HTZ) Magyarországi Képviselete fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Kvarneri Idegenforgalmi Közösséggel együtt ünnepi rendezvényre hívta partnereit november 22-én este, a Duna pesti oldalán álló ötcsillagos hotel dísztermébe. A magyarországi képviselet fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen több mint 150 meghívott volt jelen.

hirdetés

A Budapest szívében megrendezett eseményen a több mint 80 magyar és horvát turisztikai résztvevővel tartott SELL CROATIA workshopokon, valamint a legjelentősebb magyar partnerekkel, a médiával és a magyar turisztikai szektor képviselőivel megrendezett esti ünnepélyes rendezvényen részt vett Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, Monika Udovičić a horvát Idegenforgalmi és Sportminisztérium képviseletében, Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének igazgatója, dr. sc. Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója, valamint dr.sc. Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete.

Kristjan Staničić
Kristjan Staničić
 

 „Horvátország számára nagyon fontosak a magyar vendégek. Magyarország ugyanis hagyományosan szerepel a legtöbb turistát és vendégéjszakát produkáló küldőpiacok TOP 10-es listáján. Horvátország jövőre belép az eurózónába, illetve küszöbön áll hazánk schengeni csatlakozása is, ami tovább növeli a horvát turizmus versenyképességét az európai környezetben, s ebből a magyarországi vendégeink is profitálnak”, mondta többek között Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Ivana Herceg
Ivana Herceg
 

„A magyarországi iroda 25 éves működése alatt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Horvátország a magyar turisták körében is nagy ismertséget szerezzen. Ha csak a számokat nézzük, a 2019-es év minden bizonnyal a legsikeresebb év volt, hiszen a magyar piacról először valósult meg több mint 3 millió vendégéjszaka Horvátországban. Külön örömömre szolgál, hogy két rendkívül nehéz és kihívásokkal teli év után is sikerült ezt a számot elérni ebben a turisztikai évben. Nincs kétségem afelől, hogy hazánk továbbra is a magyarok kedvenc külföldi úti célja marad a nyári szezonban", mondta Ivana Herceg külön köszönetet mondva a képviselet jelenlegi csapatának, valamint elődjének, Marin Skenderovićnak is. Az ünnepi tortát pedig Marin Skenderović, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének nyugalmazott vezetője vágta fel, aki több mint 20 évig állt a képviselet élén.

Marin Skenderović és az ünnepi lúdláb torta
Marin Skenderović és az ünnepi lúdláb torta
 

Magyar vendégeink számára Kvarner, azaz Tengermellék-Hegyvidék megye  mindig is közeli és kedvelt úti cél volt nyaralásukhoz. A magyar piacról jelenleg közel ugyanannyi vendégéjszakát regisztráltunk, mint a 2019-es rekordévben, míg 2021-hez képest 32%-kal több vendégéjszakát értünk el. 2023-ban továbbra is promóciós kampányaink nagy részét összpontosítjuk majd a magyar piacra, tevékenységeink kiemelt célja, hogy folytassuk azt a kedvező trendet, amely a magyar piacot jellemzi", hangsúlyozta Irena Peršić Živadinov, a Kvarneri Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Az egész estét betöltő ünnepi programon a meghívottak szórakoztatásáról a QUARTET VELJAK gondoskodott.

 

 

 

 

 

 

 

 

(forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk