hirdetés
hirdetés

Rómában is döcög a turizmus a háború miatt

A pandémia után az ukrajnai háború nyomja rá bélyegét a közeledő húsvéti szezonra Rómában, ahol 2019-hez képest a felére csökkent a foglalások száma - nyilatkozta Giuseppe Roscioli, a szállókat tömörítő Federalberghi szövetség elnöke kedden.

hirdetés

Roscioli a Corriere della Sera című olasz napilap római kiadásában hangoztatta, hogy a háború miatt máris egyre többen mondják le a húsvéti foglalásokat az olasz fővárosban, amely a legtöbb látogatót szokta fogadni a tavaszi ünnepi szezonban. Hozzátette, hogy a járvány előtti év, vagyis 2019-hez képest már most is ötven százalékkal kevesebb a turista az olasz fővárosban. "Kizárólag Európából érkeznek, a többi piac teljesen leállt: nem jönnek Dél-Amerikából, Kínából, Japánból, Oroszországból, Délkelet-Ázsiából" - jelentette ki. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államokból sem indulnak útra, "mivel arra várnak, hogy megértsék, hogyan alakul a helyzet Európában".

Pixabay
Pixabay

A Federalberghi elnöke elmondta, hogy a Rómában működő mintegy ezer hotelből januárban 400 volt még zárva, és 250 továbbra sem nyitotta újra kapuit. Giorgio Palmucci, az Enit olasz turisztikai ügynökség elnöke emlékeztetett, hogy a pandémiában az orosz turistákat az tartotta távol, hogy az olasz egészségügyi hatóságok nem fogadták el a Szputnyik V vakcinát, most pedig a háború és a szankciók állították le érkezésüket. Az Istat statisztikai hivatal adatai szerint Olaszországban 2019-ben több mint 1,7 millió orosz látogatót láttak vendégül, akik átlagban naponta kétezer eurót költöttek. Legkedveltebb célállomásaik között Milánó, Róma, Velence és Firenze szerepelt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk