hirdetés
hirdetés

Újabb három turistacélpont nyitva Thaiföldön

Múlt hét óta nem elég csak a teszt a thaiföldi utazáshoz, de jó hír, hogy január 11-től már 4 kiemelkedően népszerű helyszínen fogadják a beoltottakat a dél-kelet-ázsiai országban.

hirdetés

A kétszer beoltott és egy negatív PCR teszttel rendelkező utazók január 11-től Phuket mellett Thaiföld további három kiemelkedő tengerparti üdülőhelyére – Krabira, Phang Nga-ra és Surat Thani-ra (Ko Samui, Ko Pha-ngan, and Ko Tao) – utazhatnak a Sandbox vízumprogram keretében, amely lehetővé teszi a külföldi turisták számára, hogy szigorú és hosszadalmas karantén nélkül léphessenek be a dél-kelet-ázsiai királyság ezen üdülőterületeire. Az említett négy thaiföldi helyszínen nem kell karanténba vonulniuk a turistáknak, feltéve, hogy legalább egy hetet ezeken a célpontokon töltenek.

Azzal, hogy további három turistaparadicsomba is szabad belépést biztosítanak, Phuketnek szeretnének némi fellélegzést biztosítani a thai hatóságok, ahol az újévi ünnepségek után országos szinten is kiemelkedő mértékben futottak fel az esetszámok, és most karanténhotel-kapacitások bővítésén fáradoznak.

A Covid-fertőzések újabb hulláma miatt a turizmusra épülő ország a múlt héten határozatlan időre felfüggesztette szélesebb körű karanténmentes programját az úgynevezett Test & Go-t, hogy elejét vegye egy újabb országos szintű fertőzéscunaminak.

Az elmúlt két hónapban egyébként a Test & Go program 350 000 látogatót vonzott. Ennek keretében az volt az előírás, hogy a beutazó turista rendelkezzen egy negatív PCR teszttel indulás előtt, és a thaiföldi tartózkodásának 5-6. napján újabb negatív tesztet produkáljon egy a kormány által kijelölt hivatalos helyszínen. Míg a turisták száma most a Sandbox-szal várhatóan kevesebb lesz Koh Samui-n, „ez még mindig jobb a nullánál, amit a teljes utazási tilalom jelentene” - nyilatkozta a sziget turisztikai egyesületének vezetője a Bangkok Postnak.

Forrás: thethaiger.com, Tourism Authority of Thailand

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk