hirdetés
hirdetés

Nem fél a magyar a külföldi autólopástól

Európa autólopási térképe szerint a legveszélyesebb ország az Egyesült Királyság, ahol évente több mint 300 000 autót lopnak el, majd ezt követi Franciaország és Olaszország, mely egyben a magyarok legkedveltebb autóbérlési úti célja is. 

hirdetés

Az Autokolcsonzes.hu adatai szerint a bérlés árában már alapvetően benne lévő bérautó-felelősségbiztosításon túl a magyarok elenyésző számban kötnek egyéb biztosításokat autókölcsönzéskor. A második leggyakoribb biztosítástípus, amit igénybe veszünk a kárösszeg visszatérítési szolgáltatást nyújtó önrészcsökkentő balesetbiztosítás, amely abban az esetben jelent védelmet a bérlő számára, amikor a sofőr önhibájából okoz balesetet. Az önrészcsökkentő letét elhelyezése a lopásbiztosítások esetében is lehetséges.

A letét – melynek mértéke az autó értékének néhány százaléka – csak egy esetleges lopás esetén kerül levonásra. „Autóbérléskor nem csak a felsőkategóriás, nagy értékű autókat érdemes lopáskár ellen biztosítani, hanem a leggyakrabban bérelt városi és mini kategóriájú járműveket is, mivel lopás esetén biztosítás nélkül az országtól függően 200 000 - 800 000 forintos önrész helyett a több milliós teljes árat kell megtérítenie a bérlőnek” – magyarázta Árok Bianka, az Autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse.

Hogyan védjük ki az átveréseket autóbérléskor?

A biztosítási feltételek mellett számos más dologra is érdemes odafigyelni, amikor autót bérelünk, mivel a lopási és törési károkon túl maguk az autókölcsönzők is megkárosíthatnak minket, ha nem vagyunk elég szemfülesek. Az átvételkor például érdemes alaposan megvizsgálni az autó állapotát, és összevetni azt a szerződésben foglaltakkal, hogy később ne kelljen fizetnünk olyan karcolásokért, melyek már átvételkor is megvoltak, a szerződés viszont nem tartalmazta őket. Mindig ellenőrizzük le az üzemanyag mennyiségét is, hogy megegyezik-e a leírtakkal! „A bérautó leadásakor mindig az autóbérlő cég munkatársával együtt vizsgáljuk át a jármű állapotát, így elkerülhetjük, hogy a leadást követően keletkezett sérüléseket számlázzanak ki nekünk. Az átverések elkerülésének legjobb módja, ha kizárólag megbízható partnerek szolgáltatását vesszük igénybe, mint például a nálunk is elérhető Avis, Hertz, Budget és Sixt autókölcsönzőkét, akik nemzetközi szinten több mint fél millió utazni vágyó igényeit szolgálják ki” – tette hozzá Árok Bianka. Akik szeretnék elkerülni az autóbérléssel járó váratlan költségeket, az Autokolcsonzes.hu oldalán további hasznos tanácsokat találnak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk