Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Friss, laza és pimasz. Olyan, ami amilyen ő maga: tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette (igen, ő a híres-neves Bíró Lajos fia)  Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra, amely különleges ízpárosításra helyezte a hangsúlyt megújult, nyári étlap kínálatában. Az étlapbemutató alkalmával mi is végigkóstoltuk a több elemében meghökkentő kínálatot.

Dani a magyar gasztronómiai értékeinek maximális tisztelete mellett a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha irányába tolta el legújabb kreációinak sorát.

Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro
Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro

Konyhájáról kóstolhattunk

marinálva égetett makrélát bergamottal és kaviárral, kacsa erőlevest húsos raviolival, tiszai szürkeharcsa steaket káposztás cvekedlivel és kaporral, végül Jaffa szeletet.

Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro
Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro

A most debütáló fogások mellett az eddigi ikonikus fogások, amelyekkel a magyar gasztronómiai értékek megőrzése és továbbvitele volt a célja a fiatal séfnek, természetesen étlapon maradtak, így aki gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet szeretne fogyasztani, annak sem kell majd csalódnia.

Az új étlapon azt szeretném megmutatni, hogy hogyan gondolkodom annak kapcsán, milyen is az igazán jó étel. Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból és megmutassuk kik is vagyunk úgy igazán

mondta Bíró Dani.

Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro
Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro

A két Michelin-csillagos konyhában tanult Dani fiatal, pimasz fúziós elemekkel tarkított magyaros konyhája azonnal rabul ejt mindenkit, hiszen kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt, így bátran alakítja saját szájízére az alap fogásokat, mely folyamat során nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok.

Friss kamillavirág, zöldolaj, fekete fokhagymakrém, meggy coulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfű olaj, mangold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró, málnapor csak néhány rejtett hozzávaló, mely igazán Bíró Danisra formálja az új ételeket.

Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro
Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro

A főfogások mellett a desszertek megújulására is jutott idő Nagy Gergő cukrászmester közreműködésével, aki a klasszikus fanta szeletnek adott új köntöst jaffa szelet formájában. A kakaós piskóta alapra narancshéjból készült sorbet, pattogós-csokis cukorka és túróhab réteg került, melyet narancsos-fantás gélkockák koronáznak meg.

A Zazie egy fiatal, szexi, pimasz hely, amely egész nap hívogat tartalmas reggelijeivel, könnyed ebédmenüivel, munka utáni naplevezetős koktéljaival és estébe nyúló, ráérős vacsoráival,

amelyet most már az újonnan megnyitott teraszukon is élvezhetnek a vendégek hétfőtől szombatig. 

 

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.