Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Friss, laza és pimasz. Olyan, ami amilyen ő maga: tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette (igen, ő a híres-neves Bíró Lajos fia)  Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra, amely különleges ízpárosításra helyezte a hangsúlyt megújult, nyári étlap kínálatában. Az étlapbemutató alkalmával mi is végigkóstoltuk a több elemében meghökkentő kínálatot.

Dani a magyar gasztronómiai értékeinek maximális tisztelete mellett a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha irányába tolta el legújabb kreációinak sorát.

Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro
Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro

Konyhájáról kóstolhattunk

marinálva égetett makrélát bergamottal és kaviárral, kacsa erőlevest húsos raviolival, tiszai szürkeharcsa steaket káposztás cvekedlivel és kaporral, végül Jaffa szeletet.

Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro
Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro

A most debütáló fogások mellett az eddigi ikonikus fogások, amelyekkel a magyar gasztronómiai értékek megőrzése és továbbvitele volt a célja a fiatal séfnek, természetesen étlapon maradtak, így aki gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet szeretne fogyasztani, annak sem kell majd csalódnia.

Az új étlapon azt szeretném megmutatni, hogy hogyan gondolkodom annak kapcsán, milyen is az igazán jó étel. Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból és megmutassuk kik is vagyunk úgy igazán

mondta Bíró Dani.

Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro
Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro

A két Michelin-csillagos konyhában tanult Dani fiatal, pimasz fúziós elemekkel tarkított magyaros konyhája azonnal rabul ejt mindenkit, hiszen kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt, így bátran alakítja saját szájízére az alap fogásokat, mely folyamat során nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok.

Friss kamillavirág, zöldolaj, fekete fokhagymakrém, meggy coulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfű olaj, mangold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró, málnapor csak néhány rejtett hozzávaló, mely igazán Bíró Danisra formálja az új ételeket.

Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro
Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro

A főfogások mellett a desszertek megújulására is jutott idő Nagy Gergő cukrászmester közreműködésével, aki a klasszikus fanta szeletnek adott új köntöst jaffa szelet formájában. A kakaós piskóta alapra narancshéjból készült sorbet, pattogós-csokis cukorka és túróhab réteg került, melyet narancsos-fantás gélkockák koronáznak meg.

A Zazie egy fiatal, szexi, pimasz hely, amely egész nap hívogat tartalmas reggelijeivel, könnyed ebédmenüivel, munka utáni naplevezetős koktéljaival és estébe nyúló, ráérős vacsoráival,

amelyet most már az újonnan megnyitott teraszukon is élvezhetnek a vendégek hétfőtől szombatig. 

 

 

 


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.