Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Friss, laza és pimasz. Olyan, ami amilyen ő maga: tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette (igen, ő a híres-neves Bíró Lajos fia)  Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra, amely különleges ízpárosításra helyezte a hangsúlyt megújult, nyári étlap kínálatában. Az étlapbemutató alkalmával mi is végigkóstoltuk a több elemében meghökkentő kínálatot.

Dani a magyar gasztronómiai értékeinek maximális tisztelete mellett a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha irányába tolta el legújabb kreációinak sorát.

Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro
Űzött őz carpaggio feketeerdei gyümölcsökkel megbolondítva / Forrás: Zazie Bistro

Konyhájáról kóstolhattunk

marinálva égetett makrélát bergamottal és kaviárral, kacsa erőlevest húsos raviolival, tiszai szürkeharcsa steaket káposztás cvekedlivel és kaporral, végül Jaffa szeletet.

Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro
Marinálva égetett makréla bergamottal és kaviárral / Forrás: Zazie Bistro

A most debütáló fogások mellett az eddigi ikonikus fogások, amelyekkel a magyar gasztronómiai értékek megőrzése és továbbvitele volt a célja a fiatal séfnek, természetesen étlapon maradtak, így aki gulyáslevest, préselt csirkecombfilét, hortobágyi palacsintát, rántott sertéskarajt vagy madártejet szeretne fogyasztani, annak sem kell majd csalódnia.

Az új étlapon azt szeretném megmutatni, hogy hogyan gondolkodom annak kapcsán, milyen is az igazán jó étel. Mára belaktuk a helyet, komfortosan érezzük magunkat a saját konyhánkban, úgyhogy ideje volt, hogy az ételek kapcsán kilépjünk egy kicsit a kezdeti komfortzónánkból és megmutassuk kik is vagyunk úgy igazán

mondta Bíró Dani.

Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro
Bíró Dani / Forrás: Zazie Bistro

A két Michelin-csillagos konyhában tanult Dani fiatal, pimasz fúziós elemekkel tarkított magyaros konyhája azonnal rabul ejt mindenkit, hiszen kreációin érezni, hogy több ország esszenciáját szívta már magába édesapja, Bíró Lajos mellett töltött évei alatt, így bátran alakítja saját szájízére az alap fogásokat, mely folyamat során nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok.

Friss kamillavirág, zöldolaj, fekete fokhagymakrém, meggy coulis, pattogtatott vadrizs, abált kacsanyelv, csillagánizs, kakukkfű olaj, mangold, marokkói citrom, tempurált medvehagyma, pirított mogyoró, málnapor csak néhány rejtett hozzávaló, mely igazán Bíró Danisra formálja az új ételeket.

Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro
Nyitva a terasz is a BudaPart felé / Forrás: Zazie Bistro

A főfogások mellett a desszertek megújulására is jutott idő Nagy Gergő cukrászmester közreműködésével, aki a klasszikus fanta szeletnek adott új köntöst jaffa szelet formájában. A kakaós piskóta alapra narancshéjból készült sorbet, pattogós-csokis cukorka és túróhab réteg került, melyet narancsos-fantás gélkockák koronáznak meg.

A Zazie egy fiatal, szexi, pimasz hely, amely egész nap hívogat tartalmas reggelijeivel, könnyed ebédmenüivel, munka utáni naplevezetős koktéljaival és estébe nyúló, ráérős vacsoráival,

amelyet most már az újonnan megnyitott teraszukon is élvezhetnek a vendégek hétfőtől szombatig. 

 

 

 


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.