Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Immár harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő  részén, a BudaParton. Az első Dobay Cukrászda másfél évvel ezelőtt Halásztelken, a második tavaly decemberben az I. kerületi Horváth-kertben nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek.

A három cukrászda közül a legnagyobb vendégtérrel rendelkező, izgalmas ipari design-nal megvalósított cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség néven a XI. kerületi Garda utcában május 7-én a VakVarjú Csoport.

 

Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda
Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf elmondta:

Ezer szállal kapcsolódunk e környékhez, itt működik ÖbölHáz Rendezvényközpontunk és a jövőre 15. születésnapját ünneplő, szezonálisan nyitva tartó éttermünk, a VakVarjú Beach Bistro. Rengeteg személyes emlék is köt ide, Újbudán nőttem fel, gyerekként sokat úsztam ebben az öbölben, és a mai napig itt élek a családommal. A városrész az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, úgy éreztük, hogy tradicionális francia eleganciát sugárzó, mégis modern cukrászdánkkal tovább tudjuk színesíteni a BudaPart izgalmas világát. 

B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda
B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda

Mi köszönti a vendégeket a Dobay BudaPartban?  

Könnyed francia elegancia, puha kárpitos falak, játékos függőhinták az asztalok mentén, macaron formájú székek, virágmintás tapéta, virágos lámpák és márványmintázatú asztallapok.

Emellett a cukrászda minden oldalát üveghomlokzat borítja, ahol minden szegletben zöldell egy-egy élő növény. A különleges designmegoldások Szabó Attila belsőépítész világát dícsérik.

A vendégeknek nincs is más dolguk ebben az édes mesevilágban, mint választani az elérhető áron megvásárolható, szeretettel sütött cukrásztermékek és pékáruk, a meleg reggelik és a minden nap kínált ebédmenük közül. 

A cukrászdához gyönyörű, kényelmes terasz is tartozik, és a házaspár ígérete szerint itt is folytatják majd a korábbi egységekben elindított kultúrmissziójukat: legközelebb Nyáry Krisztián lép fel a legújabb, most felavatott BudaPart Cukrászdában.

Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda
Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda

Édes álom - ami valósággá vált

Fejvadász volt, majd egy találkozás és egy szerelem eredményeként Rudolf felesége lett Dobay Eszter, a cukrászda névadója. Aki négy gyerek felnevelése mellett a cukrászszakma csínját-bínját is kitanulta - és ez meghatározta további élettörténetét. Rájött, a családja mellett ez élete értelme, és Rudolf segítő támogatásával elkezdte kiépíteni édes álmának egyes állomásait.

A budaparti megnyitó alkalmával kiemelte, hogy

cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel minőségi vaj használatával.

A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda
A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda

Majd azt is megtudtuk, nem mindennapi megmérettetés előtt áll a VakVarjú Csoport édes tagozata:

versenymunkájuk, az "Árvácska" elnevezésű tortájuk bejutott a döntőbe "Az ország tortája" versenyben

- hogy nyernek-e idén nyáron vagy sem, ez még a jövő zenéje.

A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda
A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepségen részt vett Dr. László Imre Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester és Daám Alexandra, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget - Huszti Zoltán, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia káplánja megáldotta és felszentelte a most megnyíló édes világú helyiséget.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.