Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Immár harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő  részén, a BudaParton. Az első Dobay Cukrászda másfél évvel ezelőtt Halásztelken, a második tavaly decemberben az I. kerületi Horváth-kertben nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek.

A három cukrászda közül a legnagyobb vendégtérrel rendelkező, izgalmas ipari design-nal megvalósított cukrászdáját nyitotta meg Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség néven a XI. kerületi Garda utcában május 7-én a VakVarjú Csoport.

 

Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda
Ipari design, csupa üveg és különleges, játékos megoldások a belső térben - látványos és szemet gyönyörködtető az új Dobay-egység / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

Semsei Rudolf elmondta:

Ezer szállal kapcsolódunk e környékhez, itt működik ÖbölHáz Rendezvényközpontunk és a jövőre 15. születésnapját ünneplő, szezonálisan nyitva tartó éttermünk, a VakVarjú Beach Bistro. Rengeteg személyes emlék is köt ide, Újbudán nőttem fel, gyerekként sokat úsztam ebben az öbölben, és a mai napig itt élek a családommal. A városrész az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, úgy éreztük, hogy tradicionális francia eleganciát sugárzó, mégis modern cukrászdánkkal tovább tudjuk színesíteni a BudaPart izgalmas világát. 

B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda
B-j: Dr. László Imre, Semsei Rudolf, Dobay Eszter a megnyitó alkalmával / Forrás: Dobay Cukrászda

Mi köszönti a vendégeket a Dobay BudaPartban?  

Könnyed francia elegancia, puha kárpitos falak, játékos függőhinták az asztalok mentén, macaron formájú székek, virágmintás tapéta, virágos lámpák és márványmintázatú asztallapok.

Emellett a cukrászda minden oldalát üveghomlokzat borítja, ahol minden szegletben zöldell egy-egy élő növény. A különleges designmegoldások Szabó Attila belsőépítész világát dícsérik.

A vendégeknek nincs is más dolguk ebben az édes mesevilágban, mint választani az elérhető áron megvásárolható, szeretettel sütött cukrásztermékek és pékáruk, a meleg reggelik és a minden nap kínált ebédmenük közül. 

A cukrászdához gyönyörű, kényelmes terasz is tartozik, és a házaspár ígérete szerint itt is folytatják majd a korábbi egységekben elindított kultúrmissziójukat: legközelebb Nyáry Krisztián lép fel a legújabb, most felavatott BudaPart Cukrászdában.

Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda
Édes álom - nap mint nap, ami a csepeli cukrászüzemből kerül ki, és érkezik a vendégek elé / Forrás: Dobay Cukrászda

Édes álom - ami valósággá vált

Fejvadász volt, majd egy találkozás és egy szerelem eredményeként Rudolf felesége lett Dobay Eszter, a cukrászda névadója. Aki négy gyerek felnevelése mellett a cukrászszakma csínját-bínját is kitanulta - és ez meghatározta további élettörténetét. Rájött, a családja mellett ez élete értelme, és Rudolf segítő támogatásával elkezdte kiépíteni édes álmának egyes állomásait.

A budaparti megnyitó alkalmával kiemelte, hogy

cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel minőségi vaj használatával.

A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda
A Dobay-cukrászcsapat, középen Eszterrel, a névadóval / Forrás: Dobay Cukrászda

Majd azt is megtudtuk, nem mindennapi megmérettetés előtt áll a VakVarjú Csoport édes tagozata:

versenymunkájuk, az "Árvácska" elnevezésű tortájuk bejutott a döntőbe "Az ország tortája" versenyben

- hogy nyernek-e idén nyáron vagy sem, ez még a jövő zenéje.

A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda
A VakVarjú -egységekben a kínált fogások, italok mellé mindig jár egy mosoly / Forrás: Dobay Cukrászda

Az ünnepségen részt vett Dr. László Imre Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester és Daám Alexandra, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget - Huszti Zoltán, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia káplánja megáldotta és felszentelte a most megnyíló édes világú helyiséget.


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.