Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

A Szakmák Sztár Fesztivál országos megmérettetésén 65 szakma, 18 szakma csoportjában versenyeztek a diákok a dobogós helyezésekért. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja, Kóródi Béla több hónapos felkészülését hatalmas sikerrel zárta: a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen I. helyezést ért el.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 17. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban az országos döntőt. Ezzel a nagyszabású eseménnyel a szervezők a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét hívják fel a szakmák fontos szerepére, lehetőségeire.

Az idei győztes a felszolgáló Nagykállóból érkezett
Az idei győztes a felszolgáló Nagykállóból érkezett

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy Nagykállóból a mi diákunk állhatott a dobogó legfelsőbb fokára. Egy jó közösségben az oktatóink lelkes munkájának, szakértelmüknek köszönhetően mindenki a legtöbbet tette hozzá ahhoz, hogy diákunk ott legyen

 -mondta Péter István József, a Kállay Kállay Rudolf Szakképző Iskola igazgatója. 

Mindig is félénk, csendesebb gyerek voltam. A nyári diák munka során éreztem, hogy nem merek az emberekkel kommunikálni, a háttérben maradtam, amikor a rendelést kellett felvenni. Szerettem volna fejleszteni ezt a képességemet, ezért választottam a pincér-vendégtéri szakember szakot. Hála a tanáraimnak, sikerült leküzdeni, mára a társalgás nem jelent problémát. Dolgozatírás közben kaptam a hírt az országos döntőről, hogy bekerültem, nem is tudtam a témazárót befejezni. Négyen versenyeztünk a dobogós helyért. Nagyon jó kis csapat jött össze. Nem ellenségek voltunk, hanem végig segítettük, bátorítottuk, támogattuk egymást. Az »ellenfeleim« végül a barátaim lettek

– tette hozzá az idei győztes, Kóródi Béla.

A versenyzőknek több versenyszám feladatai során kellett bemutatniuk szakmai tudásukat, rátermettségüket. A díszasztal készítése során Bélának a „A Rubik-kocka megalkotásának 50. évfordulóját" megjelenítő ötfogásos díszvacsora dekorációs asztalát kellett elkészítenie négy főre. Illetve a Hungexpora kilátogató vendégek előtt, látványos bemutató során egy szárnyast kellett felvágnia.

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.