A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 17. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban az országos döntőt. Ezzel a nagyszabású eseménnyel a szervezők a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét hívják fel a szakmák fontos szerepére, lehetőségeire.
Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy Nagykállóból a mi diákunk állhatott a dobogó legfelsőbb fokára. Egy jó közösségben az oktatóink lelkes munkájának, szakértelmüknek köszönhetően mindenki a legtöbbet tette hozzá ahhoz, hogy diákunk ott legyen
-mondta Péter István József, a Kállay Kállay Rudolf Szakképző Iskola igazgatója.
Mindig is félénk, csendesebb gyerek voltam. A nyári diák munka során éreztem, hogy nem merek az emberekkel kommunikálni, a háttérben maradtam, amikor a rendelést kellett felvenni. Szerettem volna fejleszteni ezt a képességemet, ezért választottam a pincér-vendégtéri szakember szakot. Hála a tanáraimnak, sikerült leküzdeni, mára a társalgás nem jelent problémát. Dolgozatírás közben kaptam a hírt az országos döntőről, hogy bekerültem, nem is tudtam a témazárót befejezni. Négyen versenyeztünk a dobogós helyért. Nagyon jó kis csapat jött össze. Nem ellenségek voltunk, hanem végig segítettük, bátorítottuk, támogattuk egymást. Az »ellenfeleim« végül a barátaim lettek
– tette hozzá az idei győztes, Kóródi Béla.
A versenyzőknek több versenyszám feladatai során kellett bemutatniuk szakmai tudásukat, rátermettségüket. A díszasztal készítése során Bélának a „A Rubik-kocka megalkotásának 50. évfordulóját" megjelenítő ötfogásos díszvacsora dekorációs asztalát kellett elkészítenie négy főre. Illetve a Hungexpora kilátogató vendégek előtt, látványos bemutató során egy szárnyast kellett felvágnia.