Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

A Szakmák Sztár Fesztivál országos megmérettetésén 65 szakma, 18 szakma csoportjában versenyeztek a diákok a dobogós helyezésekért. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja, Kóródi Béla több hónapos felkészülését hatalmas sikerrel zárta: a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen I. helyezést ért el.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 17. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban az országos döntőt. Ezzel a nagyszabású eseménnyel a szervezők a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét hívják fel a szakmák fontos szerepére, lehetőségeire.

Az idei győztes a felszolgáló Nagykállóból érkezett
Az idei győztes a felszolgáló Nagykállóból érkezett

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy Nagykállóból a mi diákunk állhatott a dobogó legfelsőbb fokára. Egy jó közösségben az oktatóink lelkes munkájának, szakértelmüknek köszönhetően mindenki a legtöbbet tette hozzá ahhoz, hogy diákunk ott legyen

 -mondta Péter István József, a Kállay Kállay Rudolf Szakképző Iskola igazgatója. 

Mindig is félénk, csendesebb gyerek voltam. A nyári diák munka során éreztem, hogy nem merek az emberekkel kommunikálni, a háttérben maradtam, amikor a rendelést kellett felvenni. Szerettem volna fejleszteni ezt a képességemet, ezért választottam a pincér-vendégtéri szakember szakot. Hála a tanáraimnak, sikerült leküzdeni, mára a társalgás nem jelent problémát. Dolgozatírás közben kaptam a hírt az országos döntőről, hogy bekerültem, nem is tudtam a témazárót befejezni. Négyen versenyeztünk a dobogós helyért. Nagyon jó kis csapat jött össze. Nem ellenségek voltunk, hanem végig segítettük, bátorítottuk, támogattuk egymást. Az »ellenfeleim« végül a barátaim lettek

– tette hozzá az idei győztes, Kóródi Béla.

A versenyzőknek több versenyszám feladatai során kellett bemutatniuk szakmai tudásukat, rátermettségüket. A díszasztal készítése során Bélának a „A Rubik-kocka megalkotásának 50. évfordulóját" megjelenítő ötfogásos díszvacsora dekorációs asztalát kellett elkészítenie négy főre. Illetve a Hungexpora kilátogató vendégek előtt, látványos bemutató során egy szárnyast kellett felvágnia.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.