hirdetés
hirdetés

13-szoros gázáremelkedés egy egri hotelben

Egy középkategóriás hotel- és étteremtulajdonos 700 ezer forint helyett már 13-szor annyit fizet a gázért a 15 szobás egri hotelben, ami 8 millió forintnak felel meg - írja az Index.

hirdetés

Érkeznek az első számlák, mióta a kormány július 13-án bejelentette: energia-veszélyhelyzetet hirdet, és hozzányúl a rezsicsökkentés 2013 óta fennálló rendszeréhez. A lakossági fogyasztókat is lesújtó változás a vállalkozásoknak valóságos rémálom.

Alkudozni kellett a 8 milliós gázszámláért

Macsinka János, az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa 13-szoros árajánlatot kapott a gázszolgáltatójától, amely már a lealkudott összeg, mivel a szolgáltató korábban hússzoros árajánlatot adott.A tulajdonos az ATV-nek elmondta: "Ezeket a számokat nem lehet kitermelni, nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért adni, vagy egy szobát – középkategóriás hotel vagyunk – nem lehet százezrekért adni" – mondta Macsinka János, aki hozzátette, a gázfogyasztás mérséklésére kondenzációs gázkazánt szereltet fel az étteremben.

Elbocsátásokra kényszerül a tulajdonos

Összesen 49 ember dolgozik az étteremben és a hotelben. A tulajdonos szerint kénytelen létszámcsökkentésen gondolkodni mind a szállodai, mind az éttermi részlegen. Hozzátette, az étterem forgalmán érzékelhető, hogy az emberek óvatosabban nyúlnak a pénztárcájukhoz.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk