hirdetés
hirdetés

Borúlátók az osztrák szállodások

Az ismert turisztikai tanácsadó iroda, a BDO Austria friss felmérése szerint a szállodások 66 százaléka pesszimista az ágazat jövőjét tekintve.

hirdetés

A BDO partneri körében megkérdezett ausztriai szállodák 66 százaléka sötét jövőképről nyilatkozott, amely során csődeljárást, vagy a szálloda eladását vizionálják. A válaszadók alig 6 százaléka vélte úgy, hogy a jelenlegi támogatásokkal jól kezelhetőek a járvány okozta kihívások. A fennmaradó 28 százalék csupán a „túlélésre játszik” - írja a GD Consulting.

Az Ausztriában elérhető támogatások hatékonyságáról is megoszlanak a vélemények. A BDO turizmus-barométer felmérése szerint a megkérdezett szállodások 29 százaléka szerint az elérhető támogatások rendszere jó és hasznos segítség számukra. Hasonló arányban vannak azok, akik szerint a támogatások rendszere túl bonyolult és nem kielégítő, míg 42 százalékuk „nem kielégítőnek”, vagy igazságtalannak nevezte az elérhető konstrukciókat.

A konstrukciók igazságossága szempontjából sokan sérelmezik, hogy míg elsősorban a nagyobb vállalkozások esetében a támogatások nem fedezik még a fix költségeiket sem, addig a kisebb vállalkozások  több  konstrukció igénybevételével „túl nagyvonalú” költségtérítéshez és veszteségpótláshoz juthatnak.

A BDO felmérésnek részletei ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk