hirdetés
hirdetés

Megkezdődik a Palatinus Grand Hotel nagyrekonstrukciójának építési fázisa

A komplex tervezési-, bontási- és építéselőkészítési munkafolyamatok lezárultával október elején kezdetét veszi az épület teljeskörű felújítás és átalakítás következő üteme.

hirdetés

Az utolsó szilveszteri szállóvendég kijelentkezésével ez év január elsején átmenetileg bezárta kapuit a nagyközönség előtt Pécs legnagyobb kapacitású kereskedelmi szálláshelye, a Palatinus Grand Hotel, hogy a tervek szerint 2025. első negyedévében egy átfogó nagyrekonstrukciót követően nyithasson újra, immár 4* minősítésű szállodaként.

Palatinus Grand Hotel - bontás
Palatinus Grand Hotel - bontás

A patinás szálló belső terei természetesen a bezárás óta sem néptelenedtek el, hiszen a vendégek helyét már január elején átvette a bontási munkálatokkal megbízott szakemberek serege, a szálloda korábbi munkatársaival pedig a szomszédos Király u. 3. szám alatt szintén januárban megnyitott Palatinus Boutique Hotel épületében találkozhat azóta is a nagyérdemű.

Az augusztus végével befejezett nagytömegű bontás során a meglévő bő 8.000 m2 nettó hasznos alapterületű épület belső terei - a díszes reprezentatív helyiségek kivételével - egészen a tartószerkezetekig feltárásra kerültek, így elbontásra került a homlokzati nyílászárók nagy része, valamennyi belső válaszfal és nyílászáró, az összes mennyezeti- és padló rétegrend, minden belső vakolat, továbbá a házat kiszolgáló gépészeti- és villamos infrastruktúrák egésze is. Az épületbelső jelenleg egy emelt szerkezetkész készültség képét mutatja, mely állapot az ütemezés szerint az építési fázis megkezdésének közvetlen előfeltétele.

Palatinus Grand Hotel - bontás
Palatinus Grand Hotel - bontás

A most induló munkafázisban már a véglegesített új belső kialakítás építése veszi kezdetét, mely kivitelezés várhatóan 2024. év végén fejeződik be. A beruházás során átgondolt építészeti- és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda homlokzatai, tetőfelületei, vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, konyhatechnológiája, üzemi és személyzeti terei, valamint villamos- és gépészeti hálózatai. A kivitelezés ideje alatt a ház Király utcai főbejáratának előudvarában toronydaru telepítése várható.

A fejlesztés révén Pécs történelmi belvárosában egymás tőszomszédságában két, minőségében egyaránt 4* besorolású, üzemeltetési hátterében közös, de kialakításában merőben eltérő arculatú szálloda várja majd visszatérő és új vendégeit a vármegyeszékhelyen elérhető legnagyobb összesített férőhely kapacitással. A Palatinus Boutique Hotel idén januárban átadott 29 vendégszobája mellé ugyanis a Palatinus Grand Hotel 85 vadonatúj vendégszobával - köztük számos nagy alapterületű lakosztállyal - nyit újra, ezáltal a két szomszédos szálláshelyen összesen 114 vendégszoba és több helyszínen, egyidejűleg akár többszáz fős nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas infrastruktúra létesül, mely fejlesztések megvalósulása révén a Palatinus Grand Hotel célja, hogy a következő évtizedekben is megőrizze kiemelt pozícióját a régió kereskedelmi szálláshelyei között.

 

Palatinus Grand Hotel - bontás
Palatinus Grand Hotel - bontás

A projekt részben saját erőből, részben pedig a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében meghirdetett ’Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése’ c. pályázati felhívás keretében elnyert vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósul meg.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk