hirdetés
hirdetés

Négycsillagos wellness hotel épül Pécs közelében

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik – derült ki az európai közbeszerzési adatokból. Az ajánlatok benyújtásának határideje február 1.

hirdetés

A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos és nyolcszobás Zsályaliget Hotel. A tervezési területen a meglévő épületek közül a Zsályaliget Hotel, valamint egy régi lakóház és egy présház is megmarad - írja a Magyar Építők.

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellness hotel készül majd el, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület a völgy falára simuló ívként jelenik meg, melyhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz. Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, így mind a gépjármű, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is szükséges kiépíteni.

Fotó: zsalyaliget.hu
Fotó: zsalyaliget.hu


A hotel három, jól elválasztható épülterészből tevődik össze. A középső épületrész jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet. Itt található a szálloda főbejárata, a recepció a lobby bárral és vinotékával, illetve a völgyre néző terasz is. Ide került továbbá a családi wellness beltéri és kültéri medencéivel, élmény elemeivel, épületen belüli és szabadtéri pihenőivel. A wellness tér alatt húzódik az épület legnagyobb gépészeti tere.

A másik épületrész kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobákat és közvetlen kiszolgáló tereit foglalja magában. Háromféle alapterületű vendégszoba kerül a tervezett szállodába. A 46 darab csaknem 26 négyzetméteres kisszoba, a 38 darab 30 négyzetméteres közepes szoba, és a 8 darab csaknem 40 négyzetméteres, két légterű szoba mindegyikéhez erkély tartozik. A szobák közül egyet - a főbejárathoz és a közösségi terekhez legközelebb esőt - akadálymentesen alakítják ki. A szobák - igény esetén - párosával összenyithatók.

A harmadik épületrész vegyes funkciókat lát majd el. Az érkezési szinten rendezik be a konferenciatermet és az étterem lobbyval is összenyitható helyiségcsoportját. Az épületrész végén a főzőkonyha található, és ezen a szinten kap helyet a zajos bowling és billiárd tér, valamint a vetítőterem is. Mindezeket jól elkülönített módon alakítják ki. Az érkezési szint fölött helyezik el az épület csendes zónáját, a felnőtt spa-t.

A szálloda környezetében és az épületen belül az összes szolgáltatás típus akadálymentesen elérhető, és egyúttal az akadálymentes menekítés is megoldott.

(forrás: Magyar Építők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk