hirdetés
hirdetés

Nem kell személyi a gyereknek a szálláshelyeken

Utolsó alkalommal ülésezett a közösségi élet újraindításárt felelős operatív törzs, ez volt most az egyik döntésük.

hirdetés

A 235/2019. (X. 15.) kormányrendelet alapján Magyarországon 2021. szeptember 1-jétől minden vendég törvényben meghatározott személyes adatát a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverben rögzíteni, majd a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a csecsemőktől a felnőttekig mindenkinek szüksége van a szolgáltatások igénybevételehez fényképes okmányra, mivel a jogszabály nem tesz kivételt életkor alapján.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Az operatív törzs döntése döntése úgy tűnik most haladékot ad a kiskorúak egy csoportja számára, mivel január 1-jéig a szálláshelyeken nem kell bemutatni személyi igazolványt a 14 évnél fiatalabb gyermekek esetében.

Forrás: Turizmus Online / Index

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk