hirdetés
hirdetés

Összefonódást vizsgál a GVH egy sárvári hotelfejlesztésnél

A Gazdasági Versenyhivatal azt vizsgálja, hogy az építtető és üzemeltető Union Holding és a magántőkealap együttes szerepvállalása nem tekinthető-e a versenyt korlátozó összefonódásnak egy épülő sárvári hotel esetében - vette észre laptársunk, az mfor.hu.

hirdetés

Több mint egy évvel ezelőtt, 2022 áprilisában jelentette be a Market Építő Zrt., hogy Sárváron egy prémium kategóriás szálloda építésébe kezd. A cég Facebook-oldalára kitett poszt szerint a sárvári kórház mögött, a Csónakázó-tó mellett lévő 3,7 hektáros területen húzzák fel a Modero Health Concept Hotel Sárvárt, tízmilliárd forintból.

Bencze Zsolt, a szállodát építtető és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezető igazgatója az alapkőletételkor elmondta, hogy a 83 szobás, prémium kategóriás hotel kivitelezése 2021-22 telén kezdődött meg, s a hotel a tervek szerint 2023 őszén nyitja meg kapuit.

Depositphotos
Depositphotos

Az Unione Befektetési Csoport első tagja, az Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft., 1998-ban alakult. Működését egy Andrássy úton található üzlethelyiség tulajdonjogának megvásárlásával, és az ingatlan bérbeadásával kezdte. Jelenleg 11 Andrássy úti és számos egyéb, a főváros különböző kerületeiben található üzlethelyiség tartozik a cégcsoport tulajdonába. Köztük az is, amely a Váci utcában található, s amelyet jelenleg a L’Occitane kozmetikai cég hasznosít. Emellett a cégé a győri Gastron Vendéglátóipari Rt. 22 győri és 3 budapesti üzlethelyiségének is a tulajdonjoga.

Az mfor írása szempontjából azonban az az érdekesebb, hogy az Unione-nak nem a sárvári lesz az első luxusszállodája, hiszen Budapesten már rendelkezik eggyel, övé a Hotel Clark. Emellett a MOM Park szomszédságában lévő Hillside Offices-t, valamint a főváros csúcskategóriás éttermét, a YAMA Budapestet birtokolja.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk