hirdetés
hirdetés

Stílustalan hotel rombolhatja a zsidónegyed képét

A Kazinczy utcai Mika Tivadar Mulató helyiségeit a felette álló szálláshely veszi át reggelizőnek, a Mika Kert helyére pedig egy száz szobás új szálloda épül a tervek szerint.- írja a 24.hu.

hirdetés

Néhány nappal ezelőtt körbejárta a hír a magyar internetet, miszerint közel tizenegy év után örökre bezárja a kapuit a 2010-es évek egyik legnépszerűbb belvárosi klubja, a Mika Tivadar Mulató és Kert. Az épület felsőbb szintjein működő Hotel Mika Downtown szálláshely reggelizője, illetve koktélbárja költözhet a klub helyére.

Mika Tivadar (1860-1919) nevét hallva az elmúlt évtizedben mindenkinek ez a Kazinczy utcai hely ugrott be, azt azonban kevesen tudják, hogy az 1860-ban született, Bajorországból Budapestre érkező vállalkozó 1885-ben ércöntődét és fémárugyárat alapított, amit a századfordulón költöztetett az akkori Zsidónegyed egyik központi útvonalaként minden napszakban emberekkel teli Kazinczy utcába.

A szomszédos Mika Kert is véglegesen bezár a 24.hu információi szerint: a régóta foghíjteleknek számító Kazinczy utca 43-45. az Altro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll, ahová rövidesen egy méretes szálloda épülhet – derül ki a hatósági építési engedélykérési rendszerből (ÉTDR), ahol a 2021 májusában jogerős építési engedélyt kapott tervek néhány részletére is fény derül.

A helyszínrajzot nézve újabb részleteket is megismerünk, írja a lap: jól látszik, hogy a földszint + 5 emeletes leendő épület alá három, a telek teljes egészét kihasználó parkolószint kerül, a kötelezően előírt zöldterületi minimumot (30%) pedig részben zöldtetővel kívánják elérni, éppen a határérték feletti (30,16%) arányt hozva.

A mozgalmasnak egyáltalán nem nevezhető – az első három tengelyén törtfehérre színezett, majd téglával burkolt – épületnek a legnagyobb pozitívuma, hogy magasságában igyekszik a bal oldali szomszédhoz igazodni, tervezői pedig egy pillanatra sem tartották fontosnak, hogy minden szem az épületre tapadjon. Mindez azonban túl kevés ahhoz, hogy a Bulinegyed központjától alig néhány lépésnyire egy olyan kortárs épület szülessen, amire jó lesz ránézni anélkül, hogy ne a középszerűség jusson róla eszünkbe.

 

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk