hirdetés
hirdetés

Újra várja a vendégeket ez a keszthelyi szálloda

Átadták a 11 milliárd forintból megújított Hotel Helikont. A Balaton-parti beruházást a Kisfaludy-program mintegy négymilliárd forinttal támogatta - írja a Like Balaton.

hirdetés

Az avatóünnepségen Manninger Jenő, Keszthely polgármestere felidézte: 1971-ben nyílt meg a Helikon szálló, amelynek 240 szobájából 120 fűtött volt, ami akkoriban még kuriózumnak számított, s a beruházás néhány évvel megelőzte a hévízi hotelek építését, így akkoriban a gyógyfürdő vendégei is itt szálltak meg.

Fotó: likebalaton.hu
Fotó: likebalaton.hu

Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő leszögezte: 1971-ben pont azokkal a célokkal indult a szálloda, amelyet a felújítás után is képvisel, vagyis: legyen Keszthelynek, mint a Balaton egyik központi településének egy olyan jelentős, vízparti szállodája, amely alkalmas arra, hogy egész éves szolgáltatást nyújtson, s több száz vendéget szolgáljon ki egy időben, minőségi módon. Ráadásul mindez idomul a néhány éve elindított városfejlesztési koncepcióhoz, a mintegy 4,5 kilométeres partszakasz teljes megújításához - tette hozzá.

Keszthely ikonikus szállodáját 11 milliárd forintból újították fel. Az egykor háromcsillagos ház négycsillag superior kategóriában nyitotta meg újra kapuit 176 teljes körűen modernizált szobával, hatalmas wellness részleggel, fitneszteremmel, gyermek- és családbarát programokkal. A ház teljes szállodai infrastruktúrája és szolgáltatás-palettája megújult, így jött létre a Keszthelyi-öbölben a mai vendégigényeknek megfelelő, négyévszakos, hiánypótló szálláshely.

Forrás: Like Balaton/Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk