hirdetés

Megállapodást kötött az AirportShuttle és a Go 4 Travel

Együttműködési megállapodást kötött az AirportShuttle.hu Zrt. és a Go 4 Travel utazási iroda, amely szerint a jövőben előforduló természeti vagy technikai okok miatt bekövetkező repülőjárat-törlések esetén a bajba jutott utasok személyszállítását egymással szoros együttműködésben végzik.
hirdetés

Az utazási iroda az MTI-vel hétfőn közölte: a megállapodás értelmében a Ferihegy 1-es terminálról induló, az utasok eredeti célállomásig közlekedő mentesítő autóbuszokat a jövőben az AirportShuttle.hu Zrt. üzemelteti, a menetjegy értékesítést, a catering szolgáltatásokat, illetve a járatok kiszolgálását pedig kizárólagosan a Go 4 Travel végzi. Galgóczy Ferenc, a GO 4 Travel International kereskedelmi igazgatója a közleményben kiemelte: a hét végén kötött megállapodásnak köszönhetően a vasárnap törölt repülőjáratok utasai már a törléstől számított egy órán belül igénybe vehették a mentesítő járatok szolgáltatásait.

A két társaság a Budapest Airport Zrt. (BA) kezdeményezésére azt követően állapodott meg egymással, hogy nézeteltérésük támadt az április végi izlandi vulkánkitörés miatti légtérzár alatt végzett utasszállítások ügyében. A Go 4 Travel ugyanis utasokat fuvarozott a környező országokba, holott az AirportShuttle.hu Zrt.-nek szerződése volt a Budapest Airport Zrt.-vel fuvarszervezésre és utasszállításra. A repülőtéri busztársaság állítása szerint emiatt napi több millió forint bevételtől esett el. Az utazási iroda elismerte, hogy mintegy háromezer utast juttatott el a törölt járatok kijelölt célállomásaira, azonban arra hivatkozott, hogy nem csupán autóbusz menetjegyet, hanem "csomagajánlatot" értékesített, vagyis több idegenforgalmi szolgáltatást összekapcsolva utazásszervezést végzett. Az utazási iroda korábbi közleménye szerint tevékenysége megkezdése előtt a Budapest Airport Zrt.-vel egyeztetett, az utazásszervezéshez szükséges engedélyeket megkapta. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai