hirdetés
hirdetés

Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül

Ökölbox, puszi, pacsi. Az Utazás Kiállításon hirtelenjében nem is tudják, miképp köszöntsék egymást megfelelően az ott lévők, hogy messziről kerüljék a járványt. Arról kérdeztük a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökét, Molnár Juditot, vajon kell-e attól tartani, hogy az ügyfeleknek elveszi a kedvét az utazások foglalásától a koronavírus megjelenése a világban?

hirdetés

- Némi szerencse ebben a szerencsétlen helyzetben, hogy februárt írunk, nem pedig a turizmus csúcsszezonjában történik mindez, amilyen eseményeknek most a világban tanúi vagyunk. Nyilván döntő lesz az az időszak, amely most előttünk áll. Ahogy erre már akad is számos példa, van, aki lemondja a koronavírustól való félelem miatt az utazását. Érdemes tudni, hogy ilyenkor az általános szerződéses feltételek érvényesek, vagyis, ha valakit nem lehet meggyőzni arról, hogy várjon egy kicsit türelemmel, és esetleg halassza el az utazását egy későbbi időpontra, akkor a jogszabályok szerint bánatpénz fizetése mellett kaphatja vissza a részvételi díjat az adott irodától.

Én azt javaslom kollégáknak, hogy a lehetőségekhez mérten igyekezzenek segíteni az utasoknak. Hiszen nem az utazási kedv szűnt meg az emberekben, hanem kialakult egy olyan szituáció, amit megfelelően kell kezelni, vagyis tárgyalni kell a szállodákkal, a légitársaságokkal, hogy álljanak rugalmasan a helyzethez, és fogadják el, hogy nem most, hanem később utazik az utas.

Még csak formálódnak egyesekben a nyári utazások körvonalai, de nagyon bízom abban, és a szakértői vélemények is ezt erősítik meg, hogy az igazi főszezon idejére, azaz a nyári hónapokra rendeződik a helyzet az utaztatások területén.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk