hirdetés
hirdetés

A hely, ahol vegyülni tud a szakmával

Hétfőn a budapesti Zwack Múzeum látogatóközpontjának különös nevű Füves Bárjában tartotta jó hangulatban a Skål International Hungary Egyesület első idei találkozóját. A félreértések elkerülése végett: a Füves Bár remek rendezvényhelyszín, aminek a végében, egy üvegfal mögött, zsákokban lapulnak azok a „varázsfüvek”, amelyek részben gömbpalack tartalmát is ízesítik.

hirdetés

Természetesen kóstoltak az egybegyűltek a kérdéses italból, de a figyelem központjában a Skål magyarországi tervei, tagjai számának bővítése állt. 

A 90 országban jelenlévő, mintegy 18 ezer tagot számláló Skål International nem kormányzati szerv. Politikától és diszkriminációtól mentesen, a UNWTO társult tagjaként szervez konferenciákat, jelenik meg utazási vásárokon és nyújt tagjainak mindenekelőtt számtalan üzleti kapcsolatteremtési lehetőséget. Szlogenjük szerint az üzletkötés lehetőségét barátok közt.

Fotó: Skål International Hungary
Fotó: Skål International Hungary

1980-as évekbeli magyarországi megjelenése óta a Skål kétszer, 2004-ben és 2015-ban alapíttatott újra — emlékszik vissza az egyesület magyarországi elnökségét 2014-ben átvevő Jávorkai Péter. A 2009-ben még közel 100 fős tagságot számláló Skål Hungary taglétszáma korosztályos kihívások és a sokak szerint megosztó korábbi vezetés miatt is erősen megcsappant, így Jávorkai Péterre, valamint alelnökeire, Nyúl Erikára és Darázs Györgyre hárul a toborzás feladata. 

A legutóbbi újrakezdéskor 13 régi tag maradt, ez mára bő 30 fősre növekedett. „Felső vezetőket várunk az ágazat teljes spektrumából” — ismerteti tervét Jávorkai Péter. A toborzást folytatják az Utazás Kiállításon, az április végére tervezett turizmus szakmai konferenciájukon. Az egyesület közgyűlésére február végén kerül sor.

„Ha megkérdeznek szívesen adunk tanácsot, de lobbitevékenységet nem folytatunk” — reagálja az ágazati felső vezetőkből álló egyesületi tagság döntéshozásra gyakorolható hatásainak lehetőségét firtató kérdésünkre. A lobbitevékenység marad a szakmai érdekképviseleteknél. Azonban a MABEUSZ, MUISZ, MSZÉSZ képviselőivel tárgyalások folynak az együttműködésről, taggá válásról — árulta el az elnök.

Fotó: Skål International Hungary
Bal oldalon Jávorkai Péter elnök a házigazda társaságában
 

A Skål International Hungary Egyesület elsődleges feladata továbbra is egy széles szakmai adatbázishoz való hozzáférés biztosítása, egy olyan fórum megteremtése, ahol, ha Magyarországra érkezik egy új ágazati felső vezető, „megtalálja azt a helyet, ahol vegyülni tud a szakmával” — fogalmazza meg Jávorkai Péter küldetésük lényegét.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai