hirdetés
hirdetés

Látogatható Szász Endre kúriája

Szeptember másodikától mindenki számára látogatható a Kaposvár közelében fekvő Várda községben található Szász-kúria, ahol élete utolsó évtizedében élt és dolgozott Szász Endre világhírű festőművész.

hirdetés

Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin előzetes bejelentkezés alapján - belépődíj ellenében - fogadja az érdeklődőket, akiknek a 2003-ban elhunyt Szász Endre életművéből mutat be válogatást és tárlatlátogatást szervez - közölte Várda polgármestere az MTI-vel.

Elsőként a várdaiak kaptak meghívást péntekre a kúriába - újságolta Varga András, hozzátéve: örömmel fogadták az invitálást, hiszen ezzel régi vágya teljesült az egykor a kúriában dolgozó, ott tanuló, vagy éppen szabadidejét az ifjúsági klubban töltő helybelieknek. "Én magam is ott jártam iskolába" - idézte fel a polgármester, megjegyezve: jó lesz újra látni a régi kedves helyeket, megnézni a változásokat. Korábban az iskola mellett a kúriában volt a kultúrház, de egy időben a helyi tanácsnak is otthont adott az épület. Szász Endre és felesége 1992-ben költözött be a kúriába, amelyet előtte két éven át újítottak fel.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint a hazai nyilvános vécék állapota pozitívan hat a turizmusra?

Kiadónk társoldalai