hirdetés
hirdetés

Az MNB-nél folytatja Csizmadia Norbert államtitkár

Zajlik a vezetőváltás a Magyar Nemzeti Bankban. A jegybank új irányítási rendszere - amely a mai nappal lépett életbe - 5 ügyvezető igazgatóra épül, közölte az MNB.

hirdetés

Március 11-én megkezdte munkáját Palotai Dániel ügyvezető igazgató, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdásza. A pénzügyi stabilitásért és a hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgató Nagy Márton lett. Csizmadia Norbert a jegybank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozik mától. Csizmadia korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára volt.

A mai naptól a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásáért és működéséért dr. Nagy Róza ügyvezető igazgató felel, míg Sándor György ügyvezető igazgatóként az intézmény működtetéséhez kapcsolódó feladatokat végzi.

Csizmadia Norbert
Csizmadia Norbert

A vezetőváltás keretében az eddigi 112 cégjegyzésre jogosult vezető és szakértő közül 22 fő esetében lesz változás. Az érintett munkakörökben március végéig kerül sor a teljes cserére, amellyel a Magyar Nemzeti Bankban lezárul majd a vezetőváltás, illetve megtörténik az új irányításra való átállás.

A jegybank március 7-i közlése szerint a közelmúltban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által az MNB-ben feltárt törvénysértések kivizsgálása érdekében a jegybank új vezetése kezdeményezte a működési terület azonnali és átfogó ellenőrzését. Elsőként az ÁSZ vizsgálat során kifogásolt 1 milliárd forintos prémium és bónuszalap azonnali 25 %-os csökkentését kezdeményezte. A működési költségek csökkentése érdekében pedig indítványozta az üzemeltetési területet érintő 20%-os költségcsökkentést, amelyet 2 éven belül kell végrehajtani.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai