hirdetés
hirdetés

Vitorlázás az ország tizenegy megyéjében

640,7 millió forintnyi uniós forrásból 199 darab új hajót kaptak a hazai vitorlásklubok, lezárult a kikötő-minősítési rendszer kialakítása és a „Vitorlázz itthon – A felfedezés élménye” turisztikai portál fejlesztése - közölte a projektgazda Magyar Vitorlás Szövetség.

hirdetés

Az elmúlt két évben az MVSz megbízásából eljáró Magyar Vitorlás Akadémia NKft. 199 darab kishajót szerzett be, összesen 420,5 millió forint értékben. A kishajók beszerzése 2018 október 4-ig lezárult. Az eszközök kihelyezése a Balaton, valamint további öt hazai kisebb, a vitorlás desztinációhoz tartozó tó mellett megtörtént. A kisebb tavakon a rövid egy napos vitorlástúrák elérhetővé tétele mellett kiemelt cél a sportág megismertetése, megszerettetése, valamint tanfolyamok biztosítása.

A Balatonon működő kikötői infrastruktúrák rendszerezését szolgálja az a minősítési rendszer amiben a kikötőket öt csoportba sorolták. A kikötők csillagokat (KÉK CSILLAG) kaptak egy egytől-négyig terjedő skálán. A besorolás szintje attól függ, hogy a vizsgálati szempontokban részletesen leírt feltételekhez viszonyítva milyen – százalékban kifejezett – eredményt ér el az adott kikötő. 40 százalék alatti teljesítés esetén a kikötő nem juthat csillaghoz.

A vitorlás túraútvonalak fejlesztését célzó „Vitorlázz itthon – A felfedezés élménye” turisztikai portál főbb feladatai közt szerepel a túravitorlázás népszerűsítése túraútvonal-ajánlatok bemutatásával, a helyi turisztikai attrakciók, rendezvények bemutatása és nem utolsó sorban a helyi, turisztikai, kulturális vagy éppen vitorlázással kapcsolatos hírszolgáltatás. A portál biztosít felületet a Vitorlázz itthon kedvezménykártya-rendszernek. A kártyát több száz kulturális, gasztronómiai, illetve vitorlázással foglalkozó szolgáltató (charter cég, hajóépítő mester, vitorlás iskola), valamint szálláshely fogadja el. Ezek a szolgáltatók partnerként a portálon szintén hírt adnak saját tevékenységükről, programjaikról.

Holczhauser András elnök hangsúlyozta: a „Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye” projekt fejlesztésével az MVSZ elhelyezheti a Balaton Régiót – mint vitorlás turisztikai desztinációt – kezdetben a belföldi, hosszabb távon pedig a nemzetközi piacon. A 640,7 millió forintos összköltséggel megvalósuló, uniós forrásokból megvalósult fejlesztések révén mostantól az ország tizenegy megyéjében válik elérhetővé a turisták számára a vitorlázás, ezzel megszólítva a népesség mintegy ötven (sic!) százalékát.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai