hirdetés
hirdetés

Asiana: a rejtélyes budapesti charter

Pénteken szállt le a dél-koreai Asiana Airlines utolsó budapesti chartere, próbáltunk utánajárni, milyen eredménnyel közlekedett a járat. Nem volt könnyű dolgunk, de nem is értünk a végére.

hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, az idén nyáron először közlekedett közvetlen charterjárat Budapest és Szöul között, az Asiana Airlines jóvoltából. Ez óriási eredmény hazánk számára, hiszen a konkurens Prágába már évek óta van menetrendszerinti járat Szöulból. A charterlánc hátterét igyekeztünk volna felderíteni cikkünkben, változó sikerrel. 

Nem tudott érdemi felvilágosítást adni a részletekkel kapcsolatban az előkészítésben résztvevő Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Budapest Airportnál is tanácstalanul néztek ránk, és a légitársaság értékesítési ügynökségét, az Aviarepset megkeresve is dolga végezetlen tettük le a telefont. A szakmában hírbe hozták a Danubius Hotels szállodáit, mint a hetente hozzánk érkezett majdnem 300 koreai turista lehetséges szálláshelyét. A szállodalánc képviselői üzleti titokra hivatkozva nem kívántak semmit hozzáfűzni az értesüléseinkhez.

Végül  az Asiana szöüli munkatársaitól megtudtuk, hogy a 9 járatpárt július 1 és augusztus 26 közt bonyolító Boeing 777-200-as 262 ülésének kihasználtsága átlagosan 95.8%, legmagasabb 99.8%  volt. Utóbbi csúcsot a július 29-i járaton érték el. A kihasználtságról a kiterjedt nemzetközi irodahálózatot fenntartó Hana Tour gondoskodott.  Arról azonban, hasonlóan a magyar megkérdezettekhez az Asiana sem tudott felvilágosítást adni, hogy a Hana Tour-nak kik a magyarországi, európai partnerei az út szervezése során. A Hana Tour-t hiába kerestük, levelünkre mostanáig nem válaszoltak.

Ugyanakkor Michal Procházka, a tavaly a V4-eknek koreai roadshow-t szervező Cseh Idegenforgalmi Hivatal szöuli képviselője megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy „egy olyan vállalat, mint a Hana nem dolgozik klasszikus beutaztatókkal a Visegrádi Négyekben, hanem megtelepedett koreai szolgáltatókkal.” Egy hazai forrásunk arról számolt be, hogy az Accor egyes szállodáiban szoktak megszállni koreai csoportok a bécsi székhelyű, koreai vezetésű Euroscope Incoming & Events Touristik GmbH szervezésében. Villanypostán vettük fel velük a kapcsolatot. Érdeklődtünk, hogy esetleg ők szervezik-e az Asiana Budapestre érkező utasainak az európai programokat? Hol és mit tekintenek meg a kedves utasok? Mennyi vendégéjszakát jelent ez nekünk. Választ azonban mostanáig nem kaptunk.

Ferihegyi szemtanúk arról számoltak be, hogy az utolsó, pénteki gép utasaira valóban vártak; koreai tour leaderek. A csoportot lengyel rendszámú buszok várták, majd szállították valahová...

Több napos kutatómunkával ennyit tudtunk kideríteni, kérjük, akinek van esetleg információja arról, hogy milyen szolgáltatásokat vettek igénybe Magyarországon a koreai charterlánc utasai, írja meg az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai