Budapesti sörözőben forgatott Anthony Bourdain

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője a budapesti Élesztőben forgatta a sorozat legújabb epizódját.

A CNN-en futó műsort eddig többek között olyan helyszíneken forgatták, mint Mianmar, India, Új-Mexikó, Dél-Afrika, Tokió, Peru és Líbia, egy-egy epizódja forgott Európán belül Spanyolországban, Szicílián, Koppenhágában, illetve Oroszországban is forgattak már. De Közép- vagy Kelet-Európában még nem készítettek egyetlen epizódot sem, egészen idáig.

Tóth Imre, az Élesztő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a stáb legalább 5-6 órát dolgozott a helyszínen, Anthony Bourdain pedig körülbelül 2 órát töltött ott, miközben az Átlátszó.hu főszerkesztőjével, Kovács Ildikóval és Várady Zsolttal, az Iwiw egykori alapítójával és a MostMi szervezőjével beszélgetett - erre a cink.hu beszámolója hívta fel a figyelmünket. Tóth Imre hozzátette, hogy a forgatás során valódi vendégek és nem statiszták voltak a helyszínen, hiszen kérés volt, hogy valós életképek jelenjenek meg a felvételeken.



Azt, hogy hogy esett a választás pont az Élesztőre, Tóth Imre nem tudja, őt egyszer csak felhívták, hogy hamarosan mennének oda forgatni. Elmondta továbbá, hogy Anthony Bourdain Házikós finomságokat fogyasztott és Pils sört ivott - a Házikó-kezdeményezés egy vidéki termelőket felkaroló akció -, a stáb pedig olyan jól érezte magát, hogy bár a műsorvezető a forgatás után rögtön elment, ők még órákig ott ettek-ittak, a producer pedig többször is elmondta a tulajnak, hogy mennyire tetszik neki ez a hely.

Mindenesetre tavaly augusztusban a The Guardian-olvasók szavazatai alapján az Élesztő bekerült Európa tíz legjobb sörözője közé. Erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatja el.

A műsorról
A Nem séfnek való vidék egy amerikai, utazással és ételekkel foglalkozó sorozat a CNN-en, amelynek első epizódját 2013 áprilisában sugározták. Lényege, hogy Anthony Bourdain turisták által kevésbé ismert helyekre – városokba, városrészekbe vagy inkább a helyiek által ismert éttermekbe, bárokba – látogat. Jelenleg a negyedik epizód fut a csatornán.

Forrás: Cink.hu


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.