Mint a budapesti piacok közleményéből kiderül, a húsvéti előkészületek részeként bárányhús fogyasztást ösztönző kampány indult, felélesztve a régi magyar húsvéti hagyományt. A sonkát, a tojást, a halat, a kalácsot az olcsóbb termékektől a közepes árszinten át a prémium kategóriáig, minden beszerezhető a Társaság által üzemeltetett hat vásárcsarnokban, hat üzletközpontban és egy piacon.
Fotó: Budapesti Vásárcsarnokai
A böjti időszakra és a Zöldcsütörtökre való előkészületeket széles választékú, friss zöld és primőr áruk kínálatával, többek között salátákkal, retekfélékkel, sóskával, spenóttal, segítik vásárcsarnokaink. A húsvéti asztalra szánt sonkához is bőséges a kínálat, elkészítésimód, termékfajta és ár vonatkozásában is. Hazai, hagyományos parasztsonka, gyorsérlelésű termék, különféle, tájegységenként más-más füstölt csülök, comb, tarja, karaj, a manapság divatos szívsonka, vagy éppen olasz különlegesség is. Tojást, hozzá a hónapos piros és sörretket, fejessalátát, jégsalátát, friss és készen kapható tormát, újhagymát, paradicsomot, paprikát is kínálunk.
– ismertette a választékot Földes Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.
Fotó: Budapesti Vásárcsarnokai
Az élelmiszerek mellett dekorációt is kínálnak, a barka a legnépszerűbb húsvéti dísz, de ezen kívül kapható még nárcisz, tulipán és jácint.
A nyitvatartás ahogyan a karácsonyi időszakban is, húsvétkor is a vásárlók igényeihez igazodik:
minden vásárcsarnok nyitva tart Nagycsütörtökön, április 17-én és Nagyszombaton április 19-én a szokásos nyitvatartási rend szerint.
Fontos megjegyezni, hogy Nagypénteken, április 18-án minden fővárosi piac és vásárcsarnok zárva lesz, kivéve a Fehérvári úti Vásárcsarnok Virágpiacát, amely Nagypénteken is várja a vásárlókat reggel 7 és délután 2 között.
Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn minden, a fővárosi működtetésben üzemelő fővárosi vásárcsarnok, piac, üzletközpont zárva tart, április 22-én keddtől pedig ismét a megszokott rend szerint várják minden telephelyen a vásárlókat.