Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

A Budapest Vásárcsarnokai Kft. piacai, vásárcsarnokai, üzletközpontjai teljes erőbedobással készülnek a húsvéti ünnepekre.

Mint a budapesti piacok közleményéből kiderül, a húsvéti előkészületek részeként bárányhús fogyasztást ösztönző kampány indult, felélesztve a régi magyar húsvéti hagyományt. A sonkát, a tojást, a halat, a kalácsot az olcsóbb termékektől a közepes árszinten át a prémium kategóriáig, minden beszerezhető a Társaság által üzemeltetett hat vásárcsarnokban, hat üzletközpontban és egy piacon.


Fotó: Budapesti Vásárcsarnokai

A böjti időszakra és a Zöldcsütörtökre való előkészületeket széles választékú, friss zöld és primőr áruk kínálatával, többek között salátákkal, retekfélékkel, sóskával, spenóttal, segítik vásárcsarnokaink. A húsvéti asztalra szánt sonkához is bőséges a kínálat, elkészítésimód, termékfajta és ár vonatkozásában is. Hazai, hagyományos parasztsonka, gyorsérlelésű termék, különféle, tájegységenként más-más füstölt csülök, comb, tarja, karaj, a manapság divatos szívsonka, vagy éppen olasz különlegesség is. Tojást, hozzá a hónapos piros és sörretket, fejessalátát, jégsalátát, friss és készen kapható tormát, újhagymát, paradicsomot, paprikát is kínálunk.

– ismertette a választékot Földes Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.


Fotó: Budapesti Vásárcsarnokai

Az élelmiszerek mellett dekorációt is kínálnak, a barka a legnépszerűbb húsvéti dísz, de ezen kívül kapható még nárcisz, tulipán és jácint.

A nyitvatartás ahogyan a karácsonyi időszakban is, húsvétkor is a vásárlók igényeihez igazodik:

minden vásárcsarnok nyitva tart Nagycsütörtökön, április 17-én és Nagyszombaton április 19-én a szokásos nyitvatartási rend szerint.

Fontos megjegyezni, hogy Nagypénteken, április 18-án minden fővárosi piac és vásárcsarnok zárva lesz, kivéve a Fehérvári úti Vásárcsarnok Virágpiacát, amely Nagypénteken is várja a vásárlókat reggel 7 és délután 2 között.

Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn minden, a fővárosi működtetésben üzemelő fővárosi vásárcsarnok, piac, üzletközpont zárva tart, április 22-én keddtől pedig ismét a megszokott rend szerint várják minden telephelyen a vásárlókat.

 

 


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.