Ez tehet pontot a repohár-mizéria végére?

Új technológia teheti gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket.

Bér és borravaló küldése közvetlenül a személyzet kártyájára, beszállítók kifizetése, vagy akár a repoharak betétdíjának kártyára történő utalása néhány másodperc alatt – néhány példa arra, hogy a Mastercard Send hogyan teheti gyorsabbá, gördülékenyebbé és biztonságosabbá a vendéglátásban és a gasztronómiában történő fizetéseket - írja a Store Insider.

„A Mastercard Send egy olyan fizetési megoldás, amely közel valós idejű fizetéseket tesz lehetővé közvetlenül a címzett kártyájára. Az elmúlt években egyre nagyobb számban fordultak elő peer-to-peer fizetések, de a megoldás a vállalkozások számára is egyértelmű előnyökkel jár. Ez egy olyan szolgáltatás, amely egyszerűbbé, gyorsabbá és intelligensebbé teszi a pénzátutalást - így az emberek nemcsak választási lehetőséget, hanem zökkenőmentes fizetési élményt is kapnak" - mondta Racskó Tamás, a Mastercard új fizetési platformokért felelős CE vezetője.



A repoharak örökké aktuális dilemmája jól mutatja e szolgáltatás előnyeit: van egy környezetileg fenntartható kezdeményezés, amelynek működtetése jelentős munkaterhet ró a vendéglátósokra és nem kívánt bonyodalmakat okoz a vendégeknek, annak ellenére, hogy már létezik rá hasznos és könnyen alkalmazható digitális megoldás. Az új fejlesztés segít a vendéglátóiparnak e kihívások leküzdésében azáltal, hogy a repoharak betétdíját közvetlenül a vendég kártyájára utalja. Az érintésmentes fizetés már most is elérhető e poharak kölcsönzésekor, és a visszatérítés lehetővé tétele a POS-terminálokon egyszerűen a kártyák és okostelefonok használatával lenne a logikus következő lépés. Ez a megoldás megkerülhetné a kellemetlenül hosszú sorbanállási időt és a készpénzhasználattal járó bonyodalmakat, valamint egyszerűsítené a mai összetett rendszereket.

Az új platformot a meglévő fizetési szolgáltatója is biztosíthatja a vendéglátóhelynek, de akár másikkal is leszerződhet, mivel a szolgáltatás egy egyszerűsített, API integráción keresztül is bevezethető.

Ahogy a kártyás technológiáknál megszokott, a szolgáltatás nem csak itthon működik, más országokban is ugyanúgy használható, ugyanazzal az egyszeri technikai fejlesztéssel.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?