hirdetés
hirdetés

Izraeli turistákat csábítanának Hévízre

Hévízi delegáció járt január közepén Izraelben, a látogatás célja az volt, hogy Hévízre csábítsák a turistákat. 

hirdetés

Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester azzal a céllal érkezett 2017 január közepén Izraelbe, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úti cél lesz-e a helyi turistáknak a jövőben. A választ több mint pozitív volt - adta hírül a város polgármesteri hivatala. 

A delegáció – Benkő Attilálva és Chikán-Sonne Zolátánnal, a Hévíz-Balaton repülőtér igazgatójával és biztonsági vezetőtisztjével, valamint Erdei Judithtal és Chikan Balázzsal a Smart Travel képviselőivel kiegészülve – rövid üzleti úton vett részt a tel-avivi magyar nagykövetség szervezésében. Litauszki András kulturális attasé ismertette az izraeli piac sajátosságait, felkészítette a hazai csapatot, mire számítsanak másnap, az üzleti találkozón, melyre Yossi Weiss, a jeruzsálemi tiszteletbeli konzul, turisztikai szakértő is hivatalos volt.

A nagykövetség tel-avivi épülete adott helyet a találkozónak, melyen a delegáció tagjai előadták prezentációikat a meghívott utazási ügynökségeknek, légitársasági és szakszervezeti képviselőknek. Először a város képviselői mutatták be a vendégeknek Hévíz városát és a légiforgalmat kiszolgáló Hévíz-Balaton repteret, a tó specialitásait és a csak itt igénybe vehető gyógyászati szolgáltatásokat – mint a kérdésekből kiderült, ezek érdekelték legjobban a jelenlévőket. A Smart Travel képviselői már a konkrét utazási lehetőségeket mutatták be, a szállodákat, a környező vidéket és a Balatont. A prezentációkat követő fogadáson szinte minden résztvevőnek lehetősége nyílt, hogy az előadókkal személyesen is elbeszélgessenek.

Papp Gábor polgármester elmondta: a látogatásuk Izraelben rövid volt, ugyanakkor elegendő tapasztalatot és kapcsolatot gyűjtöttek ahhoz, hogy a közeljövőben beinduljon az izraeli turisták beutazása. Az izraeli magyar nagykövetség ehhez minden segítséget megad a jövőben is.

Az izraeli turisták jelentős számban csak akkor érkezhetnek Hévízre, ha lesz közvetlen légi járat a településre. Hogy melyik légitársaság repülne ide, azt még nem lehet tudni, mindenesetre a közelmúltban jelentette be a Wizz Air a Debrecen - Tel-Aviv járat indítását, ugyanakkor Hévízre chartergéppel is érkezhetnének turisták, ha lenne kinti tour-operátor, aki vállalná egy lánc töltését. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk