Jó szezont zárt Gyenesdiás

Az idei szezon a megszokottnál kicsit lassabban indult Gyenesdiáson a további része azonban annál jobban alakult, derült ki a helyi szakemberek összegzéséből.

Mint Kovács Judit, a gyenesdiási Tourinform iroda vezetője elmondta, a vendégek nagyon pozitívan fogadták a strandon elvégzett fejlesztéseket, a keleti oldalon rendbe tett pázsitot, az új napozóstégeket, játszótéri elemeket, napvitorlákat, a sétányok lekövezését, a gyerekkuckót, a felújított, bővített sportpályákat.

A település turisztikai szolgáltatóit a mintegy százfős tagsággal rendelkező Gyenesdiási Turisztikai Egyesület fogja össze. A tagságát jelentős részben szálláshelyek, vendéglátóegységek, programokat biztosító helyek adják.

Az idei szezon újdonsága volt a Gasztro Kártya bevezetése, amivel az egyesületben tagsággal rendelkező helyi vendéglátóhelyek felé szeretnék irányítani a faluban megszállókat. Az ingyenes kártya alapján az érintett vendéglátóhelyek a tagoknál megszálló vendégek számára 10 százalék kedvezményt biztosítanak az a’la carte fogyasztásból. A kártya érdekessége, hogy maguk a tagok is kedvezményt kapnak rá.

Ezzel akarják ösztönözni, hogy ők is megismerjék a helyi vendéglátóhelyeket, és ajánlják a vendégeiknek.

A szezonról konkrét forgalmi adatok még nincsenek, de Kovács Judit szerint a szállásadók, a vendéglátóegységek és a programok működtetői is pozitívan nyilatkoznak az eredményekről.

Kovács Judit szerint továbbra is nagy kihívás a tavasz és az ősz kínálatának fejlesztése - olvasható a Balatontipp oldalán. 


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.