hirdetés

370 milliós medical wellness-fejlesztés a dél-alföldi szállodában

Háromszázhetven millió forint összértékű beruházással kétszeresére nő a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel wellness-részlege.

hirdetés

A dél-alföldi város és környékének egyetlen négycsillagos szállodájában a beruházásnak köszönhetően három év alatt harmadával nő a munkahelyek száma, és a jelenlegi évi 16 ezerhez képest a tervek szerint mintegy 2300-zal emelkedik a vendégéjszakák száma. A Körös-parti négycsillagos szálloda közel 200 férőhellyel, a főépület mellett családok, kisebb társaságok számára kialakított önálló apartmanházaival, a saját 670 méter mélyről feltörő Liget gyógyvizével, szaunaszeánszaival a szarvasi Erzsébet ligetben már idén ősszel is várja a látogatókat.

Összesen 370 millió forintos beruházással zajlik a bővítés a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben. A négycsillagos szarvasi hotel projektjét a Dél-Alföldi Operatív Program - közel 210 millió forint értékű – Európai Uniós forrással támogatja. A gyógyvízkút ízületi, reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati bántalmak kezelésére is alkalmas vizét jelenleg a Körös-parton, egy külső meleg vizes medencében élvezhetik a szálloda vendégei a szaunasziget szomszédságában. A beruházás a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be.10%-kal több vendégágy

A nagyarányú fejlesztés nyomán megközelítőleg tíz százalékkal nő Szarvas és térségének egyetlen négycsillagos szállodájában a vendégágyak száma. A jellemzően magas, stabilan ötven százalék feletti kihasználtság mellett működő szálloda azonban elsősorban attól vár jelentős forgalomnövekedést, hogy a több százmillió forintos projekt befejeztével mintegy kétszeresére nő, és medical wellness szolgáltatásokkal bővül a Liget Hotel wellness-részlegének kapacitása. Ezzel együtt a hotel éves átlagos kihasználtsága meghaladja majd a 60 százalékot is.

Gyógyfürdő a Ligetben

A beruházás során úgynevezett japán típusú fürdőt alakítanak ki egy új, gyógyvizes külső-belső medencével. Ez egészül ki balneológiával, reumatológiai és medical wellness szolgáltatásokkal. A beruházás elkészültével új gyógymedencével bővül a wellness-részleg, de jövő tavaszig több új attrakciót is üzembe állítanak. Tovább bővül a paletta medical wellness-szolgáltatásokkal, így a vendégek számos új masszázs, hidroterápiás kezelés vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak. Új szolgáltatásként jelenik majd meg a sókabin, amelyben sóoldatos inhalációval kímélő terápián vehetnek részt a vendégek. A sókabin a prevención túl a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas.

A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai