Tematikus utak és modern fogyasztói trendek az új turisztikai kiadványban

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet az idén is megjelentette a Nemzetstratégiai Akadémia sorozatban a Kutatás-fejlesztés és Innováció a Turizmusban című kiadványát.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az időszakosan megjelenő online szakmai kiadvány a turizmushoz és határterületeihez kapcsolódó innováció bemutatásának ad teret, a szakmai jó gyakorlatokat és K+F+I témákat összegyűjtve tárja a turisztikai szakemberek elé. Ezáltal is megjelenési felületet teremt a gyakorlatban is jól hasznosítható elemzéseknek, fejlesztési és innovatív információknak, kutatási eredményeknek.

A kiadvány első részében tanulmányokat és kutatási eredményeket publikáltak többek között a csíksomlyói búcsú látogatótipológiájáról és látogatottságáról, a modern fogyasztói trendekről és új fogysztói csoportokról, de arról is szó esik, hogy hogyan formálják át a vendéglátóipart a mobileszközök, hogy hogyan alakul egy szálloda versenyképessége a digitális világban, valamint, hogy miért van jelentősége a mikromomentumoknak a nyaralások során.

Az "Innováció, innovatív és jó példák, gyakorlatok" című fejezetben először a mezőgazdasági termékek összekapcsolása, vagyis az ezekre épülő tematikus utakat elemezik részletesen, ezen belül is a külföldi és magyar méz- és sajtutakat. Szó esik a Pilisi Parkerdő Zrt. Mezítlábas tanösvényéről, mint játékos-edukációs kikapcsolódásról, valamint a #felafejjelbudapest mozgalomról, ami azért jött létre, hogy felemelje a mobiltelefonokban elvesző tekinteteket és felhívja a figyelmet fővárosunk egyedülálló építészeti csodáira. Megemlítik a nemrég indult Kóstolom borturisztikai oldalt és a PhotoFriuli projektet is, melynek keretében a desztináció mellé olyan művészeti aktivitás kapcsolódik, amely maga a fotózás. Szintén kiemelték az easyHet okoscipőjét, mint "idegenvezetőt", és az év 25 legjobb turisztikai weboldala is górcsó alá került a Skift elemzése szerint.

A Kutatás-fejlesztés és Innováció a Turizmusban című kiadvány szerkesztője a jövőben is várja azokat a cikkeket, tanulmányokat, melynek ez a Kárpát-medencei terjesztésben megjelenő sorozat hasznos és méltó felületet biztosíthatna a következő évben.

A Kutatás-fejlesztés és Innováció a Turizmusban – 2016 című kiadvány ide kattintva letölthető.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.