Vita a pálinka körül

Szeptember elején országos érdeklődést keltett, hogy pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd. Az origo szerint valami nem kerek a történetben, hiszen a polgármester saját faluja elől happolta el a "bizniszt".

A polgármester szeptember elején az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy két évtizedes hagyománya van Bükkösdön az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek, a korábbi főzőmester azonban a nyáron elhagyta a település üzemét, ezért kerestek, és találtak új alkalmazottat.
"Egy, az önkormányzatnak pluszforrást biztosító, profitorientált, kisebb bérfőzdét üzemeltetünk, elsősorban a környéken élő gyümölcstermelők kiszolgálására. Mivel a vállalkozásokkal szemben nem törekszünk extra haszonra, nyomott áron tudunk dolgozni, így közkedvelt a környéken a főzdénk" – fogalmazott Budai Zsolt,

Az origo írása szerint csak azt nem közölte a polgármester, hogy a korábbi főzőmester éppen a falu első embere által létrehozott privát pálinkafőzdébe távozott, ezért vált szükségessé az új közalkalmazott felvétele.

A falu lakosainak egy része háborog, szerintük nem volt sportszerű lépés a polgármestertől, hogy "rányitott" a falunak tisztes bevételt hozó, évek óta működő pálinkafőzdére.(Az origo cikke szerint a vállalkozás termelte ki a falu éves szemétszállítási díjának összegét, így azért a lakóknak nem kell fizetni.)

A bükkösdi pálinkaháborúról részletesen olvashat az eredeti oldalon.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.