Fesztiválozik a MOHU új automatája

A vállalat közleménye szerint a szolgáltatás iránt már több hazai fesztivál is érdeklődik. Ez egy újabb megoldás a szállodák, éttermek, kávézók számára kialakított visszaváltás mellett, ami szintén alkalmazható a rendezvényeken. 

Cél, hogy minél több palackot váltsanak vissza ezeken a eseményeken, lehetővé téve azok anyagának újrahasznosítását.

Emlékeztettek: a MOHU mintegy 40 milliárd forint értékben előfinanszírozta a rendszer országos kiépítését, amelynek köszönhetően 2024 júliusa óta immár 1,5 milliárd palackot váltottak vissza Magyarországon és ez a szám naponta 5-7 millió palack, üveg és doboz visszaváltásával bővül.

A palackok visszaváltását a rendezvényeken lehetővé tevő, szállítható eszközt Till Attila, a MOHU nagykövete mutatta be
A palackok visszaváltását a rendezvényeken lehetővé tevő, szállítható eszközt Till Attila, a MOHU nagykövete mutatta be
Fotó: MTI/Kocsis Zoltán

A vállalat a boltok mellett fesztiválok és rendezvények helyszínén is tudja biztosítani a visszaváltási megoldást, majd az esemény vendéglátóhelyein a MOHU mobil visszaváltó automatájában összegyűlt palackokat elszállítja.

Az új gépeket a magyar Returmatic fejlesztette, az automata hozzávetőleg 2000-3000 darab PET-palack és alumíniumdoboz, valamint 1500 üveg tárolására képes.

Ugyanakkor tárolói könnyen cserélhetők, így zökkenőmentesen folyhat a visszaváltás – tették hozzá.


Fotó: MTI/Kocsis Zoltán

A közleményből az is kiderül, hogy a fesztiválautomatáknál alapvetően két lehetőség közül lehet választani: a visszaváltás összegét saját bankszámlára lehet utalni, vagy fel lehet ajánlani jótékony célra. A fesztiválszervező döntése alapján azonban harmadik lehetőségként a rendezvényen lévő vendéglátóegységekben, üzletekben is be lehet váltani a boltokból már jól ismert papírutalványt.

Az új szolgáltatás iránt már most nagy az érdeklődés: a MOHU Partner Portálon elérhető regisztrációs rendszer megnyílt, az első helyszínek jelentkezése már folyamatban van – közölték.

 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.