Fesztiválozik a MOHU új automatája

A vállalat közleménye szerint a szolgáltatás iránt már több hazai fesztivál is érdeklődik. Ez egy újabb megoldás a szállodák, éttermek, kávézók számára kialakított visszaváltás mellett, ami szintén alkalmazható a rendezvényeken. 

Cél, hogy minél több palackot váltsanak vissza ezeken a eseményeken, lehetővé téve azok anyagának újrahasznosítását.

Emlékeztettek: a MOHU mintegy 40 milliárd forint értékben előfinanszírozta a rendszer országos kiépítését, amelynek köszönhetően 2024 júliusa óta immár 1,5 milliárd palackot váltottak vissza Magyarországon és ez a szám naponta 5-7 millió palack, üveg és doboz visszaváltásával bővül.

A palackok visszaváltását a rendezvényeken lehetővé tevő, szállítható eszközt Till Attila, a MOHU nagykövete mutatta be
A palackok visszaváltását a rendezvényeken lehetővé tevő, szállítható eszközt Till Attila, a MOHU nagykövete mutatta be
Fotó: MTI/Kocsis Zoltán

A vállalat a boltok mellett fesztiválok és rendezvények helyszínén is tudja biztosítani a visszaváltási megoldást, majd az esemény vendéglátóhelyein a MOHU mobil visszaváltó automatájában összegyűlt palackokat elszállítja.

Az új gépeket a magyar Returmatic fejlesztette, az automata hozzávetőleg 2000-3000 darab PET-palack és alumíniumdoboz, valamint 1500 üveg tárolására képes.

Ugyanakkor tárolói könnyen cserélhetők, így zökkenőmentesen folyhat a visszaváltás – tették hozzá.


Fotó: MTI/Kocsis Zoltán

A közleményből az is kiderül, hogy a fesztiválautomatáknál alapvetően két lehetőség közül lehet választani: a visszaváltás összegét saját bankszámlára lehet utalni, vagy fel lehet ajánlani jótékony célra. A fesztiválszervező döntése alapján azonban harmadik lehetőségként a rendezvényen lévő vendéglátóegységekben, üzletekben is be lehet váltani a boltokból már jól ismert papírutalványt.

Az új szolgáltatás iránt már most nagy az érdeklődés: a MOHU Partner Portálon elérhető regisztrációs rendszer megnyílt, az első helyszínek jelentkezése már folyamatban van – közölték.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.