hirdetés
hirdetés

555 év: emlékezzünk Nándorfehérvárra!

555 évvel ezelőtt, 1456. nyarán, 200 hajót felvonultató csapatával fényes győzelmet aratott a török szultán többszörös túlerőben levő seregén Nándorfehérvárnál Hunyadi János. E győzelemnek állít emléket a déli harangszó. A mai Nándorfehérvár, Belgrád az évforduló megünneplésére készül.

hirdetés

A csata emlékére idén július elején Hajófesztivált rendeznek a városban – hangzott el az idei Utazás kiállításon, ahol Szerbia immár hatodik alkalommal mutatta be turisztikai ajánlatait.

A rendezvényen köszöntötte az egybegyűlteket a Vajdasági Parlament alelnöke, Pásztor István is, aki kiemelte, hogy Magyarország Szerbia tíz legnagyobb gazdasági partnere között van, a turistaforgalomban azonban még bőven van hová fejlődni. Az is igaz ugyanakkor, amint arra Dejan Veselinov, a Belgrádi Turisztikai Hivatal igazgatója rámutatott, hogy tavaly 8%-kal nőtt a magyar turisták száma a szerb fővárosban.

Krisztina Kujundzsity, a Szerb Turisztikai Hivatal képviselője kiemelte, hogy négy turisztikai terméket ajánlanak elsősorban a magyar turisták figyelmébe, a fesztiválokat, az Eurovelo útvonalhoz kapcsolódó kerékpár-turisztikai lehetőségeket, a falusi turizmust, valamint a római kori emlékeket. Igyekeznek a Vajdaságtól délre eső területekre is átcsábítani honfitársainkat. A fesztiválok között több nemzetközi hírű rendezvényt is találunk, így például az újvidéki Exitet, a dél-szerbiai Gucsa rezesbandáinak találkozóját, a belgrádi sörfesztivált. A nyár elején Amy Winehouse is fellép Belgrád népszerű Kalemegdan Parkjában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai