hirdetés
hirdetés

"Márkát kell építeni a Kárpát-medencében"

Vidéki turizmus - márkafejlesztés a Kárpát-medencében címmel kétnapos konferenciát rendezett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara május 18-19 én, az egyetemen.

hirdetés

Prof. dr. Hanusz Árpád, a Nyíregyházi Egyetem oktatója, a Turizmus és Földrajztudományi Intézet egyetemi tanára, „Az év legjobb idegenforgalmi tanára” elismerés birtokosa az első nap moderátora köszöntötte a résztvevőket.

A BGE Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi kar dékánja Dr. habil. Lugasi Andrea köszöntő beszédében a falusi turizmus fontosságát hangsúlyozva mondta el, hogy a Kárpát medencében márkát kell építeni. A források hiányát a lelkesedés pótolja ott, ahol nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy a vendégek elégedettek legyenek és vissza is térjenek.

Prof. dr. Hanusz Árpád / Fotó: Bódi Ágnes
Prof. dr. Hanusz Árpád / Fotó: Bódi Ágnes

Az első nap előadói közt volt többek között Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.
A vidéki szállásadás minőségi megújításáról dr. Szalók Csilla, a FATOSZ elnöke tartott tájékoztatót, Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke a hagyományos gasztronómia, vagy modern a vidéki turizmusban?- címmel tartotta meg előadását.

Az előadók szóltak a turizmusfejlesztés új útjairól Parádon és szó esett a jó gyakorlatokról a vidéki erőforrások hasznosításában, Torockó és Torockószentgyörgy turisztikai vonzerőiről, Kárpátalja népművészeti hagyományainak fejlesztéséről, valamint a Dunamenti hagyományok újraélesztése és szerepükről is.
A délutáni előadások után kötetlen beszélgetést folytattak a falusi turizmus aktuális kérdéseiről.

Pénteken, a konferencia második napján szekcióüléseken szólnak majd többek között a helyi termékek szerepéről a falusi turizmusban, a székely konyháról, a minőségfejlesztésről a falusi vendégfogadásban a Kárpát-medencében, és a falusi, vidéki kempingek létjogosultságáról.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai