hirdetés
hirdetés

A csőd szélére jutott a Flybe

Anyagi teljesítőképessége határához érkezett a brit regionális társaság, amely így az összeomlás szélére került. A légitársaság tagad.

hirdetés

Az AIRportal,hu brit lapértesülésekre hivatkozva azt írta, a brit regionális légitársaság friss tőkét próbál meg bevonni az elszálló költségei miatt, és ebben a kormányzat segítségére is számítanak.

Bár Európa legnagyobb regionális légitársaságába tavaly vásárolta be magát a Virgin Atlantic és a Stobart Group, a százmillió fontos feltőkésítés nem volt elég. Úgy tűnik, az anyagi gondok nagyobbak, mint azt korábban látták.

A légitársaság érdemben nem reagált a sajtóban megjelent hírekre, annyit közölt, hogy üzemelése zavartalan.

A Flybe azért is jutott nehéz helyzetbe, mert a Brexit miatt a dollárral szemben leértékelődött a font, a légicég költségeit azonban dollár alapon számolják el. Emellett az unióból való kilépés hírére a kereslet is lecsökkent, a kormány pedig jelentős, 26 fontos külön adót vetett ki a regionális légi járatokra, ezzel a vasutat és a közúti személyszállítást helyzetbe hozva.

Az Egyesült Királyság légiforgalmi piaca egyre szűkül, tavaly a Thomas Cook és a Flybmi csődölt be, korábban a Monarch Airlines szüntette be üzemelését.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai