hirdetés
hirdetés

A Fertő-tavi bringakör bezárul

805 millió forintból készül el az mintegy 16 kilométernyi kerékpárút, melynek köszönhetően a Fertő-tavi bringakörút valóban eleget tesz a nevében foglalt funkciójának.

hirdetés

Nyeregbe hát, ha már „kerékpáros nemzet a magyar”! Utóbbit már L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára állította az Utazás kiállítással egyidejűleg zajló Bringaexpón tartott sajtótájékoztatón. Az évente megrendezésre kerülő kerékpáripari seregszemlén idén először állított ki önállóan az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont.

Kerékpáros nemzet vagyunk vagy sem, a várhatóan 2015 őszén körbeérő bringaút sokakat ültethet a bicaj nyergébe, hogy végigkerekezzék a környéket. De természetesen nem csupán a szigorúan vett tókerülő 122 kilométer számít, hanem az osztrák és a magyaro oldalon egyaránt javasolt kisebb-nagyobb - 8-65 km - kitérők, amivel a helyi szolgáltatók legnagyobb örömére meghosszabbítjuk Fertő-tavi tartózkodásunkat. Nem mellesleg a Fertő-tavi út része az egykori vasfüggöny mentén húzódó Eurovelo 13-as hosszú távú kerékpárútnak. A megépüléssel egyidejűleg a google térképes útvonaltervezőjén is megjelenik a kerékpárút, segítve ezzel a külföldi bringásokat is.

A számokkal nem állnak rosszul a Fertő-taviak. Mint arról az Eszterháza Központnál tájékoztattak: évente közel egymillió kerékpáros turista érkezik a térségbe. A központ munkatársai hovatovább felismerték, hogy azért mert valaki kerékpáros turista, nem feltétlen az olcsó megoldások híve. Mi több: „eddig ez a magas diszkrecionális jövedelmű célközönség nem került megszólításra a kulturális örökségvédelem és a kulturális turizmus oldaláról” - tájékoztattak.

Célközönségük elérésére aligha találtak volna a szezont megelőzően hatékonyabb fórumot az Utazással egybekötött Bringaexpónál, ahol látványos standon tájékoztatták az érdeklődőket a Fertő-Hanság Nemzeti Park turisztikai kínálatáról valamint az Eszterházy-kastély további fejlesztéseiről. Május végére elkészül egyebek mellett a rózsakert, amit követ a kastély nyugati szárnyának felújítása.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai