hirdetés

A Mátrában jársz? Ebédelni is szeretnél?

Ha igen, akkor van ötletünk: a gyöngyösi Bori Mamival nem hibázol. és közben azt is megtudhatod, ki az a Bori Mami?

hirdetés

Szezonális ízek, régiós, helyi eredetű alapanyagok használata, tudatos, fenntartható vendéglátás - ezek szép hangzatos, ma divatos szavak lehetnének, ha csupán szavak maradnának. Szerencsére a Gyöngyös belvárosában lévő Bori Mamiban nem azok - hanem maga a valóság. Ott, ahol nemrég mutatkozott be az új konyhafőnök, Nagy Attila, aki elég változatos szakmai utat járt be, míg családjával pár hete Gyöngyösre költözött.

Kacsamáj parfé lekvárral, kaláccsal
Kacsamáj parfé lekvárral, kaláccsal
.

A gyöngyösi, egyszerre családias hangulatú, mégis közben elegáns hely különben nem csak étteremként üzemel a Mátra kapujában, hanem úttörő szerepet kíván betölteni a modernkori, jó értelemben vett polgári életvitel újjáéledésében, a bisztrókultúra népszerűsítésében. Kávézóként, reggelizőként, találkozóhelyként is funkcionál, ugyanakkor családi ebédek, meghitt vacsorák és üzleti találkozók számára is tökéletes helyszín.

Paprikás csirke, tojásos nokedlivel, salátával
Paprikás csirke, tojásos nokedlivel, salátával

A városban egyedülálló bisztró Dobróka Tamás és Sándor Béla közös ötlete alapján a Belváros téren 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Az elegáns, mégis könnyed stílusú étterem belső tere több mint 40 férőhelyes, tavasztól őszig mindez egy 40 férőhelyes fedett terasszal is kiegészül. "Fontosnak tartjuk, hogy helyi kézművesektől is vásároljunk, ezzel támogatva a fenntarthatóságot családi gazdaságoknál. “, mondja Sándor Béla, az étterem egyik tulajdonosa és vezetője a beszerzéssel kapcsolatban.

Őzgerinc, céklával, sütőtökkel, dödöllével
Őzgerinc, céklával, sütőtökkel, dödöllével

A tulajdonosok közeli tervei közt szerepel, hogy hamarosan egy kisebb élelmiszerüzletet nyitnak, és egy néhány szobás szálláshelyet is kialakítanak imádott éttermükkel összekapcsolva.

A Bori Mami gasztronómiai koncepciója a bisztróhagyományokat megtartva öltözteti modern köntösbe a tradicionális ételeket - tökéletesen megoldva ezt a párosítást. Az étterem minden nap rkora reggeltől várja  a vendégeket:  negyven féle szálas tea, gőzölgő forró csoki, és a térségben csak itt fellelhető kávékülönlegességek is szerepel többek közt a kínálatukban. 

Almáspite tejfölhabbal, Calvados fagylalttal
Almáspite tejfölhabbal, Calvados fagylalttal

És végül derüljön fény az étterem elnevezéséről is: nos, Bori Mami valóban létezik, az egyik tulajdonos, Dobróka Tamás nagymamája után nevezték el az éttermet, ezzel is utalva annak meghitt, családias légkörére. 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai