A Mátrában jársz? Ebédelni is szeretnél?

Ha igen, akkor van ötletünk: a gyöngyösi Bori Mamival nem hibázol. és közben azt is megtudhatod, ki az a Bori Mami?

Szezonális ízek, régiós, helyi eredetű alapanyagok használata, tudatos, fenntartható vendéglátás - ezek szép hangzatos, ma divatos szavak lehetnének, ha csupán szavak maradnának. Szerencsére a Gyöngyös belvárosában lévő Bori Mamiban nem azok - hanem maga a valóság. Ott, ahol nemrég mutatkozott be az új konyhafőnök, Nagy Attila, aki elég változatos szakmai utat járt be, míg családjával pár hete Gyöngyösre költözött.

.

A gyöngyösi, egyszerre családias hangulatú, mégis közben elegáns hely különben nem csak étteremként üzemel a Mátra kapujában, hanem úttörő szerepet kíván betölteni a modernkori, jó értelemben vett polgári életvitel újjáéledésében, a bisztrókultúra népszerűsítésében. Kávézóként, reggelizőként, találkozóhelyként is funkcionál, ugyanakkor családi ebédek, meghitt vacsorák és üzleti találkozók számára is tökéletes helyszín.

A városban egyedülálló bisztró Dobróka Tamás és Sándor Béla közös ötlete alapján a Belváros téren 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Az elegáns, mégis könnyed stílusú étterem belső tere több mint 40 férőhelyes, tavasztól őszig mindez egy 40 férőhelyes fedett terasszal is kiegészül. "Fontosnak tartjuk, hogy helyi kézművesektől is vásároljunk, ezzel támogatva a fenntarthatóságot családi gazdaságoknál. “, mondja Sándor Béla, az étterem egyik tulajdonosa és vezetője a beszerzéssel kapcsolatban.

A tulajdonosok közeli tervei közt szerepel, hogy hamarosan egy kisebb élelmiszerüzletet nyitnak, és egy néhány szobás szálláshelyet is kialakítanak imádott éttermükkel összekapcsolva.

A Bori Mami gasztronómiai koncepciója a bisztróhagyományokat megtartva öltözteti modern köntösbe a tradicionális ételeket - tökéletesen megoldva ezt a párosítást. Az étterem minden nap rkora reggeltől várja  a vendégeket:  negyven féle szálas tea, gőzölgő forró csoki, és a térségben csak itt fellelhető kávékülönlegességek is szerepel többek közt a kínálatukban. 

És végül derüljön fény az étterem elnevezéséről is: nos, Bori Mami valóban létezik, az egyik tulajdonos, Dobróka Tamás nagymamája után nevezték el az éttermet, ezzel is utalva annak meghitt, családias légkörére. 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.