hirdetés
hirdetés

A nagyközönség kiválasztotta az Év Fürdőit

170 ezer szavazat értékelt több mint 200 hazai fürdőt.

hirdetés

A sajtótájékoztatón Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárának bevezetőjéből ismét megtudhattuk, hogy az idei év rekordév lesz. A látogatók száma várhatóan meghaladja a 2014-es év 37,9 milliós adatát is. A 21. század a hazai fürdők reneszánszának tekinthető, a sok új létesítmény népszerűsítésére indult az Év Fürdője 2015 közönségszavazás. A Magyar Fürdőszövetség október második hétvégéjét pedig a Fürdőkultúra Napjává nyilvánította. A további sikerekhez azonban szükségesnek látszik az OEP-támogatás felemelése és áfa-csökkentés is.

Sánta Tibor, Az Év Fürdője 2015 főszervezője ismertette, hogy a szavazást három kategóriában hirdették meg, gondolva a kisebb vagy kevésbé ismert fürdőkre is.

Az Év Fürdője idén a hajdúszoboszlói Hungarospa lett, mely nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is.

A hajdúszoboszlói Hungarospa
A hajdúszoboszlói Hungarospa

Az Év Feltörekvő Fürdőjének a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot választották a szavazók. Különlegessége a mínusz 120-170 Celsius fok közötti hőmérsékletű krioszauna.

A Helyiek Kedvenc Fürdője címet a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő nyerte, ahol Magyarország legnagyobb szabadtéri Kneipp-ligete található.

A különböző kategóriák további helyezettjeit böngészve feltűnt, hogy a „nagyok” (Budapest, Hévíz, Harkány) nem tudtak a dobogó felső fokára kerülni, a nagyarányú nemzetközi vendégforgalom a szavazásnál éppen hátránynak bizonyult, ők ugyanis nem szavaztak). A Feltörekvő Fürdők inkább az Alföld, a Helyiek Kedvenc Fürdői pedig főként a Dunántúlon találhatók. Késhegyre menő verseny ez utóbbi két kategóriában alakult ki, hiszen a helyiek lokálpatriotizmusa itt tudott igen erősen megnyilvánulni.

Bővebb infó: www.azevfurdoje.hu

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot
Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot


Kerekdombi Termálfürdő
Kerekdombi Termálfürdő

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!